Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΝΤΟ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΝΤΟ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΝΤΟ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος με βαθειά λύπη και συγκίνηση αποχαιρετά τον Αναπληρωτή Καθηγητή και Προϊστάμενο Γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθηνών επί σειρά ετών, Παναγιώτη Κοντό, με καταγωγή από την Γουριά Μεσολογγίου.

Ο Παναγιώτης Κοντός συνέβαλε καταλυτικά στην ανάδειξη και διάσωση του ιστορικού και πολιτισμικού πλούτου της Αιτωλοακαρνανίας και ιδιαίτερα της Αιτωλίας. Πέρα από το πολυσχιδές έργο του στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την προβολή και διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, αρκετές φορές συμμετείχε σε ημερίδες και δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος. Υπήρξε μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του 2ου Διεθνούς Αρχαιολογικού και Ιστορικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβρη του 2013, τα Πρακτικά του οποίου εκδόθηκαν από την Εφορεία σε συνεργασία με την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία, Πρόεδρος της οποίας διατέλεσε ο Π. Κοντός. Επίσης στενή υπήρξε η συνεργασία και σε πολλά άλλα επίπεδα, ενώ πολλά άρθρα σχετικά με το έργο της Εφορείας συμπεριλήφθηκαν στην επιστημονική έκδοση «ΤΑ ΑΙΤΩΛΙΚΑ», της οποίας υπήρξε εκδότης και διευθυντής.

Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό, καθώς η προσφορά του παραμένει εις το διηνεκές.

Η Προϊσταμένη και το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων εκφράζουν τη βαθειά τους λύπη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. 

 


Έχει διαβαστεί 291 φορές