Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Αγρίνιο: Μείωση τελών ΔΕΥΑ ζητά η παράταξη Πιστιόλα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Αγρίνιο: Μείωση τελών ΔΕΥΑ ζητά η παράταξη Πιστιόλα

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Αγρίνιο: Μείωση τελών ΔΕΥΑ ζητά η παράταξη Πιστιόλα

Ποτέ η παράταξη δεν ψήφισε αυξήσεις τιμολογίων – Παράνομη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου – Τι ειπώθηκε σήμερα στη Δημοτική Επιτροπή.

Για «κρυφή ατζέντα» κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή Αγρινίου στη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής ο επικεφαλής της παράταξης «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά», Κώστας Πιστιόλας, καταγγέλλοντας τόσο την απόφαση της δημοτικής πλειοψηφίας, πού μόνο αυτή ψήφισε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπέρογκες και αδικαιολόγητες αυξήσεις στο νερό (η παράταξη Πιστιόλα απουσίαζε διαμαρτυρόμενη για τη μεθόδευση της λογοδοσίας) όσο και την ίδια τη διαδικασία, την οποία και χαρακτήρισε άκυρη, καθώς δεν είχε προηγηθεί η σχετική απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Πιστιόλας, είναι πραγματικά εντυπωσιακό για μια παράταξη που διοικεί το Δήμο επί μια δεκαετία να μην γνωρίζει καν τα διαδικαστικά. «Είναι ταυτόχρονα τραγικό να έρχεται η δημοτική αρχή λίγο μετά την επανεκλογή της και να αποκαλύπτει με τόσο δυσάρεστο για τους δημότες τρόπο την κρυφή της ατζέντα. Είναι σαφές, με τα κατασχετήρια και τις απίστευτες αυξήσεις της ΔΕΥΑ, ότι προεκλογικά εξαπάτησε τους δημότες. Και δεν ξέρουμε τι άλλο μας επιφυλάσσει…».

Όσον αφορά τις ανακοινώσεις και την εν γένει στάση της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ο κ. Πιστιόλας υπήρξε εξίσου

καυστικός: «Ενοχλήθηκαν από ένα λάθος σκεπτικό ενός μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ, που καμία πολιτική δεν παρήγαγε και καμία αξία δεν έχει, διότι ήταν απλώς μια εισήγηση που για να αποκτήσει ισχύ θα πρέπει να εγκριθεί από τη Δημοτική Επιτροπή, κάτι στο οποίο η παράταξή «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά» ούτε συναίνεσε ούτε και πρόκειται ποτέ να συναινέσει. Στοχοποίησαν έτσι την μείζονα αντιπολίτευση, αφήνοντας στο απυρόβλητο εκείνους που προεκλογικά εξαπάτησαν τους δημότες και που μετεκλογικά υλοποιούν το επαχθές σχέδιό τους».

Νωρίτερα στη Δημοτική Επιτροπή, στην οποία εισήχθη επιτέλους νομίμως το θέμα, η παράταξη «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά» ομόφωνα καταψήφισε και ο κ. Πιστιόλας εξήγησε πως όχι μόνο αυξήσεις δεν δικαιολογούνται, αλλά στις κοινότητες (ιδιαίτερα σε όσες υδρεύονται με φυσική ροή, όπως π.χ. στις Δημοτικές Ενότητες Παρακαμπυλίων, Παραβόλας, Παναιτωλικού) και σε πολλές περιοχές (όπου υπάρχουν σοβαρά ζητήματα ύδρευσης – αποχέτευσης και όπου το κόστος για τη λειτουργία της ΔΕΥΑ είναι μικρό, όπως π.χ. στις Δημοτικές Ενότητες Μακρυνείας, Αγγελοκάστρου), θα πρέπει να υπάρξουν μειώσεις στα τιμολόγια για τους δημότες.

Υποστήριξε δε ότι η αποκλιμάκωση του ενεργειακού κόστους επιβάλει μια τέτοια μείωση και υπενθύμισε ότι πέρυσι, όταν το κόστος της ενέργειας ήταν στα ύψη, η Δημοτική Αρχή δεν εισηγήθηκε και δεν ψήφισε καμία αύξηση: «…Μόνο που πέρυσι ήταν προεκλογική χρονιά και η δημοτική πλειοψηφία έπρεπε να υποκριθεί ότι κατανοεί τις ανάγκες και τις

δυσκολίες των πολιτών, για να υφαρπάξει την ψήφο τους. Και τώρα που οι εκλογές πέρασαν, ορισμένοι ανελέητα αποφασίζουν αυξήσεις που σε καμία λογική δεν μπορούν να σταθούν».

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Πιστιόλας επισημαίνει πως ο ίδιος και η παράταξή του θα συνεχίσουν, όσο κι αν αυτό ενοχλεί, να υπερασπίζονται τους δημότες και να αναδεικνύουν αστοχίες και αδυναμίες της δημοτικής αρχής. Επισημαίνει την κακοδιοίκηση στη ΔΕΥΑ, που έχει συσσωρεύσει υπέρογκα χρέη, κάτι που θα ελεγχθεί με αφορμή και τα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει, τονίζει τη γενικότερη δυσλειτουργία της Επιχείρησης και την αδυναμία ανταπόκρισης σε βασικές ανάγκες των δημοτών, αλλά και προσαρμογής στη νέα, ψηφιακή εποχή και συμπληρώνει: «Είμαστε εδώ για να βάλουμε το δικό μας θετικό λιθαράκι σε ότι κινείται προς μια σωστή κατεύθυνση, αλλά κυρίως για να αναδείξουμε στρεβλώσεις και να καταγγείλουμε κακές πρακτικές, λανθασμένες πολιτικές, αρνητικές αποφάσεις. Είμαστε εδώ για να αμυνθούμε στην αδιαφορία. Για να εργαστούμε για ένα καλύτερο Δήμο Αγρινίου, που θα σέβεται τους δημότες και θα υπηρετεί τον τόπο».


Έχει διαβαστεί 462 φορές