Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ναυπακτία: Απειλή κατασχέσεων σπιτιών…για κλήσεις!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.Το κατάλαβα
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ναυπακτία: Απειλή κατασχέσεων σπιτιών…για κλήσεις!

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Ναυπακτία: Απειλή κατασχέσεων σπιτιών…για κλήσεις!

Ενήμερη η Δημοτική Αρχή

Αντιμέτωποι με το φάσμα κατασχέσεων περιουσίας, ακόμη και για λίγα ευρώ, θα βρεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα εκατοντάδες πολίτες του δήμου Ναυπακτίας, καθώς σύμφωνα με κεντρική εντολή προς τον δήμο, όπως και προς τους άλλους δήμους της χώρας, από το Υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, απαιτείται –και θα απαιτηθεί- η έναρξη των διαδικασιών αναγκαστικής είσπραξης οφειλών, ακόμη και για… κλήσεις παρελθόντων ετών.

Η νέα «επιχείρηση» που στήνεται για το «κυνήγι» των οφειλετών, ύστερα και από την εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων, στόχο έχει αφενός τη συγκομιδή εσόδων στα κρατικά ταμεία, αλλά και στα ταμεία των Δήμων.

Στην ουσία, η κυβέρνηση αδυνατώντας να επιχορηγήσει τους δήμους, για ενδυνάμωσή τους, όπως προεκλογικά τους είχε υποσχεθεί, τους πετάει το «μπαλάκι» για εξεύρεση πόρων μέσω…κατασχέσεων.

Δικαστικός επιμελητής θα επιδίδει τα κατασχετήρια, καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η οποιαδήποτε οφειλή άνω των 500 ευρώ ανεξάρτητα από το αν προέρχεται από κλήσεις ή άλλες υποχρεώσεις δίνει στο δήμο το δικαίωμα κατάσχεσης ακόμη και για την πρώτη κατοικία του οφειλέτη.

Υπογραμμίζουμε πως, οι πολίτες του Δήμου Ναυπακτίας… τη «γλιτώνουν» για περίπου έναν μήνα ακόμη, αφού έως τις 24 Απριλίου η περιοχή θα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από τότε όμως και μετά η τσιμπίδα των ελεγκτικών υπηρεσιών θα πλανάται πάνω από τα νοικοκυριά. Ο Δήμος Ναυπακτίας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αλλά και οι υπάλληλοι θα είναι υποχρεωμένοι να βοηθήσουν στο κομμάτι αυτό τον κρατικό μηχανισμό, αλλιώς θα υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με στελέχη της Δημοτικής Αρχής, που έχουν γνώση του θέματος, γίνονται προσπάθειες από Δήμους ανά τη χώρα, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και αυτός της Ναυπακτίας, η απόφαση για κατασχέσεις να ισχύσει για οφειλές άνω των 3.000 ευρώ.

Οι εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα προμηνύονται ραγδαίες, χωρίς να αποκλείονται σαφώς και αλλαγές δεδομένων.

 

Έχει διαβαστεί 1060 φορές

Περιεχόμενο

Πατήστε play για να δείτε

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Ακολουθήστε μας...

 

Κατακόρυφος Ολισθητής Αντικειμένων