Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ναύπακτος: Εκδήλωση για τον παιδαγωγικό ρόλο της μητέρας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ναύπακτος: Εκδήλωση για τον παιδαγωγικό ρόλο της μητέρας

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Ναύπακτος: Εκδήλωση για τον παιδαγωγικό ρόλο της μητέρας

Από τη Μητρόπολη Ναυπάκτου

Τη Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017, στις 6 το απόγευμα, στο κατάμεστο ενοριακό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου, ο σύνδεσμος αγάπης της ενορίας οργάνωσε, στο πλαίσιο της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, εκδήλωση της οποίας το κύριο μέρος ήταν ομιλία της κ. Σταυρούλας Πελέκη, διευθύντριας του Ὀρφανοτροφείου Λαμίας, που κατάγεται από τη Ναύπακτο, με θέμα: «Η μητέρα ως παιδαγωγός των παιδιών της».

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Επόπτης του Συνδέσμου αγάπης π. Θωμάς Βαμβίνης, αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.Ἱερόθεο (εμπνευστή της δημιουργίας και των δράσεων των συνδέσμων αγάπης) για τη παρουσία του στην εκδήλωση, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους , Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Αθανάσιο Λαουρδέκη, τους Κληρικούς και το λαό, που κατέκλυσαν τη μεγάλη αίθουσα του Ιερού Ναού, ανακοίνωσε τον οικονομικό απολογισμό του συνδέσμου αγάπης, αλλά και τον διακριτικό τρόπο δράσεως των μελών του συνδέσμου, στην αντιμετώπιση θεμάτων του τομέα της ενοριακής Πρόνοιας.

Την ομιλήτρια παρουσίασε με θερμά λόγια, η κ. Μαρία Κουτούση-Σύψα, φιλόλογος, Γραμματέας του συνδέσμου που τεκμηρίωσε τα λεγόμενά της με τη προβολή βίντεο, με πτυχές απο τη ζωή και τη δράση του ορφανοτροφείου Λαμίας.

Η κ. Σταυρούλα Πελέκη, με την εμπειρία της δασκάλας, αλλά κυρίως της «μητέρας» πεντακοσίων περίπου κοριτσιών, πού πέρασαν απο τη μητρική φροντίδα της, από το «σπίτι» της στη Λαμία, διεξήλθε το θέμα της με αναλύσεις και παραδείγματα για τη παιδαγωγική παρουσία της μητέρας , κοντά στα παιδιά της. Ο λόγος της, είχε πληρότητα και κινητοποιούσε το νου και ευαισθητοποιούσε τη καρδιά.

Κατόπιν παιδιά από το «σπίτι» της Λαμίας παρουσίασαν ένα μικρό εόρτιο πρόγραμμα, με σκέτς, τραγούδια και απαγγελία, συγκινώντας όλους τους παρευρισκομένους.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, κλείνοντας την εκδήλωση, τόνισε ότι η κ. Σταυρούλα Πελέκη μίλησε με γνώση του παιδαγωγικού  ρόλου της μητέρας, χωρίς να έχει η ίδια βιολογικά παιδιά, αλλά έχοντας την εμπειρία της υπεύθυνης μητρικής  φροντίδας , πάνω των πεντακοσίων κοριτσιών. Επίσης, τα κορίτσια του ιδρύματος, μίλησαν στο μικρό τους εόρτιο πρόγραμμα για τη μητέρα, έχοντας στο νου τους, την κ. Πελέκη. 

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας για τον σημαντικότατο ρόλο της μητέρας,  έκανε αναφορά στις μητέρες των Τριών Ιεραρχών, που ιδιαίτερα τιμούσαν οι μεγάλοι Πατέρες, τα παιδιά τους.
Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση που παρέθεσε ο σύνδεσμος αγάπης, σε όλους τους παρευρισκόμενους.

 

Έχει διαβαστεί 1485 φορές