Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: «Χρυσάφι» πληρώνουν το νερό για τις πισίνες του «Πεπανός»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: «Χρυσάφι» πληρώνουν το νερό για τις πισίνες του «Πεπανός»

από Lepanto RTV
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Αποκαλυπτικά στοιχεία παρουσίασε ο Γ.Γ. Αθλητισμού

Το ακριβότερο νερό σε όλη τη χώρα πληρώνει το ΠΕΑΚ για τις πισίνες του κλειστού κολυμβητηρίου «Α. Παπανός» στην Πάτρα. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε ο Γ.Γ. Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, το μεσημέρι της Τρίτης, σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών.

Ο Γενικός Γραμματέας, έφερε στοιχεία για το τι πληρώνουν τα άλλα Εθνικά Στάδια για το νερό στις πισίνες, σύμφωνα με τα οποία, στα Ιωάννινα το νερό κοστίζει 0,89 ευρώ ανά κυβικό, στη Λάρισα 1,5 ευρώ ανά κυβικό, στα Χανιά 1,57 το κυβικό, στο Ηράκλειο 0,74 ευρώ. Στην Πάτρα, όπως είπε ο κ. Συναδινός, το κάθε κυβικό κοστίζει 3,08 ευρώ!

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η χρέωση είναι η ακριβότερη της χώρας.

Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας η παρούσα διοίκηση του ΠΕΑΚ κλήθηκε να πληρώσει 828 χιλιάδες ευρώ για νερό, ποσό που είναι χρέη από τις προηγούμενες διοικήσεις του Αθλητικού Κέντρου. Μάλιστα, είπε ότι το θέμα είχε γίνει «ανέκδοτο» στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Κώστας Κόντης έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου της Διοίκησης, αναφερόμενος με μελανά χρώματα στα χρέη που παρέλαβε, αλλά και στην κατάσταση που επικρατούσε στα γήπεδα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Ο απολογισμός των πεπραγμένων της Επιτροπής Διοίκησης του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, αν και δεν αποτελεί συμβατική υποχρέωση μας, γίνεται ακριβώς για να σηματοδοτήσει τη νέα φιλοσοφία για τις σχέσεις που θέλουμε να έχουμε με τους πολίτες, τους φορείς, τα σωματεία και τους αθλητές της περιοχής και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία για το έργο που έχει συντελεστεί στις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις της Πάτρας, αλλά και να καλέσουμε όλους τους Πατρινούς να γίνουν συμμέτοχοι στην προσπάθεια μας.

Με αυτή τη φιλοσοφία η παρούσα διοίκηση, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα, είχε και έχει, ανοικτή την πόρτα χωρίς κανένα αποκλεισμό, στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, στους φορείς, στις συλλογικότητες, στην ίδια την τοπική κοινωνία, για όλα τα θέματα που είναι της αρμοδιότητάς μας:

Για το πρόγραμμα των προπονήσεων και των αγώνων των ομάδων, για τη φιλοξενία αθλητικών, πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, για τα απαραίτητα έργα και τις παρεμβάσεις που αφορούν την απρόσκοπτη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Με γνώμονα δράσης τη συλλογική δουλειά και τις ανοικτές – δημοκρατικές διαδικασίες, πορευτήκαμε και πορευόμαστε στον κοινό μας στόχο, που είναι να καταστίσουμε την άθληση προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες.

Βεβαία, σε αυτή μας την προσπάθεια, συναντήσαμε πολλές δυσκολίες, μιας και κληρονομήσαμε εγκαταστάσεις υπό κατάρρευση, τεράστιες ληξιπρόθεσμες οφειλές, αταξία και αυθαιρεσία, την οποία είχαν επιβάλλει η αθλητική ηγεσία και τοπικοί παράγοντες τα προηγούμενα χρόνια.

Παρόλα αυτά, εμείς όχι μόνο δεν κρυφτήκαμε πίσω από τα προβλήματα, αλλά συγκρουστήκαμε όπου απαιτήθηκε με παγιωμένες αντιλήψεις του παρελθόντος, για να φέρουμε σε πέρας το έργο που μας έχει ανατεθεί.

Μέσα από μια δύσκολη και επίπονη καθημερινή προσπάθεια και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, καταφέραμε να βάλουμε τάξη, με κανόνες διαφάνειας και όχι εξυπηρέτησης προσωπικών ή σωματειακών πελατειακών επιλογών, και να κρατήσουμε ανοικτές και λειτουργικές τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε στην τακτοποίηση και δοσοποίηση των οφειλών των προηγούμενων διοικήσεων, προς ΔΕΗ, ΔΕΥΑΠ και προς συνεργάτες, εργολάβους και εταιρείες.

Νομιμοποιήσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις των γηπέδων στην Πολεοδομία, οι οποίες ήταν αυθαίρετες.

Προχωρήσαμε στη σύνταξη μελέτης για την αλλαγή του τάραφλεξ στο κλειστό στο Κουκούλι. Η μελέτη έχει υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και σύντομα θα κάνουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις επί του θέματος.

Μετά από πολύ κόπο, καταφέραμε να στελεχώσουμε της Επιτροπές διενέργειας διαγωνισμών – καλής εκτέλεσης υπηρεσιών και παραλαβής υλικών.

Στεγάσαμε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ, ομάδες της Α’ Εθνικής. Τον Προμηθέα από την καλαθοσφαίριση, την Παναχαϊκή 2013 από την πετοσφαίριση και τον ΝΟΠ και τη ΝΕΠ από το πόλο.

Παράλληλα, μια σειρά ομάδων φιλοξενούνται στο «Δ. Τόφαλος» σε επίπεδο υποδομών και αγωνιστικών τμημάτων. Πρόκειται για ομάδες καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, πινγκ – πονγκ, μπάρμινγκτον, ξιφασκίας, τοξοβολίας, γυμναστικής, πολεμικών τεχνών, κτλ, οι οποίες έχουν υποδομές και αγωνιστικά τμήματα.

Επιπλέον, στις εγκαταστάσεις του «Δ. Τόφαλος», φιλοξενούνται δυο πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής.

Διοργανώσαμε αγώνα δρόμου στη μνήμη του Γιώργου Αντύπα σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος.

Προχωρήσαμε σε επισκευές, ανακατασκευές γηπέδων και αθλητικών εγκαταστάσεων. Ενδεικτικά αναφέρω πως στο «Δ. Τόφαλος», έγιναν εργασίες για τη σκεπή, για το παρκέ, τις εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού, το σύστημα παρακολούθησης και τις υδραυλικές – ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Παράλληλα, έγινε ανάθεση και εκπόνηση μελέτης πυρασφάλειας και αναβάθμισης των δικτύων.

Στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός», αλλάχθηκαν τα νερά στις πισίνες και μετά από χρόνια καθαρίστηκαν, ενώ αντικαταστάθηκαν τα φίλτρα του νερού, που επίσης δεν είχαν αλλαχθεί για χρόνια. Επίσης, έγινε συντήρηση και επισκευή του δικτύου εξαρερισμού, καθαρισμός και επισκευή των αποδητηρίων και των μπάνιων, αγοράστηκαν νέα μπάνια, έγινε συντήρηση των λαμπτήρων κ.ά.

Στο κλειστό στο Κουκούλι έγινε επισκευή του συστήματος ψύξης – θέρμανσης του γηπέδου.

Καθαρίστηκαν οι εγκαταστάσεις στο Έλος της Αγυιάς.

Πλέον μπορούμε να πούμε, ότι στοχεύουμε στο επόμενο βήμα που είναι να αναβαθμίσουμε τις δημόσιες αθλητικές υποδομές της Πάτρας και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των χιλιάδων αθλητών όλων των ηλικιών που τις χρησιμοποιούν.

Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζουμε σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Αθλητισμού την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Ελους της Αγυιάς, με την άμεση επισκευή των ανοικτών γηπέδων καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης, την αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού και δημιουργία αποδυτηρίων και τη μερική περίφραξη του χώρου. Παράλληλα, δρομολογούμε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των υπόλοιπων χώρων και του παλιού κολυμβητηρίου και τη μετατροπή του σε χώρο αθλητικών δραστηριοτήτων όπως μπιτς βόλεϊ και μπιτς σόκερ.

Προχωρούμε άμεσα στην ανάθεση μελέτης για την επισκευή του κλειστού βοηθητικού σταδίου στο «Δ. Τόφαλος». Εάν το κόστος επισκευής επιτρέψει, προχωράμε σε άμεσο διαγωνισμό του έργου και στην αποκατάσταση της βλάβης, ώστε να παραδοθεί και αυτή η αθλητική εγκατάσταση προς χρήση στις ομάδες και στους αθλούμενους πολίτες.

Παράλληλα, ξεκινάμε τις διαδικασίες για διαγωνισμό και ανάθεση για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων 5Χ5 στο γήπεδο του «Δ. Τόφαλου».

Τέλος συνεχίζουμε την αποπληρωμή των χρεών που παραλάβαμε από τις προηγούμενες διοικήσεις.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που μπορούμε να πούμε με το χέρι στην καρδιά, προς την τοπική κοινωνία, είναι ότι ως διοίκηση του ΠΕΑΚ, δεν κάναμε καμία έκπτωση στις αρχές τις αξίες μας, αξιοποιήσαμε κάθε ευκαιρία που μας δόθηκε προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και πάνω από όλα δεσμευόμαστε ότι, θα συνεχίσουμε να δίνουμε καθημερινά τον καλύτερο μας εαυτό, με τα λάθη και τις παραλείψεις μας, μέχρι τη λήξη της θητείας μας, τον Ιούνιο του 2017.

Ολοκληρώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλα τα μέλη της Διοίκησης, που μέσα από διαφωνίες και διαφορετικές προσεγγίσεις είναι η αλήθεια, αλλά και πολύ προσωπική εργασία καταφέραμε να κρατήσουμε όρθιο το ΠΕΑΚ.

Επίσης, ευχαριστώ τους δυο, δυστυχώς, εργαζόμενους του ΠΕΑΚ, οι οποίοι έχουν υπερβάλει εαυτόν, για να είναι ανοικτές οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Πάτρας.

Η δραματική έλλειψη προσωπικού είναι και αυτή κληρονομιά της προηγούμενης κατάστασης και πιστεύω πως σύντομα θα προχωρήσουμε με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στην επίλυση και αυτού του προβλήματος.

Ευχαριστώ, επίσης, για τη συνεργασία τους συλλόγους, αθλητές, και τους προπονητές, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ, με τους οποίους μπορεί και να διαφωνήσαμε, αλλά στο τέλος βρήκαμε τη «χρυσή τομή» για το κοινό καλό.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό, για τη σημερινή του παρουσία στην Πάτρα, η οποία σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του, για το ΠΕΑΚ και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, αλλά και για τη συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα.»

thebest.gr

Έχει διαβαστεί 1487 φορές