Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ολυμπία Οδός: Αίτημα για επταήμερη παράταση για την ολοκλήρωση του Κόρινθος-Πάτρα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ολυμπία Οδός: Αίτημα για επταήμερη παράταση για την ολοκλήρωση του Κόρινθος-Πάτρα

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Ολυμπία Οδός: Αίτημα για επταήμερη παράταση για την ολοκλήρωση του Κόρινθος-Πάτρα

Καθυστέρηση παράδοσης

Άρχισαν τα όργανα μεταξύ υπουργείου Υποδομών και εργολάβων, εξαιτίας της αδυναμίας παράδοσης των οδικών αξόνων με συμβάσεις παραχώρησης μέχρι τις 31 Μαρτίου, όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να μη χαθούν τα κονδύλια του προηγούμενου ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του euro2day.gr το υπουργείο Υποδομών απάντησε κατ’ αρχάς αρνητικά σε αίτημα που κατέθεσε η κοινοπραξία Ολυμπία Οδός, που κατασκευάζει το τμήμα Κόρινθος – Πάτρα, για παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου επικαλούμενη τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στις αρχές Ιανουαρίου.

Η κοινοπραξία, στο αίτημα για παράταση, υποστηρίζει πως εξαιτίας του χιονιά μεταξύ 6 και 12 Ιανουαρίου είχαν σταματήσει οι εργασίες και ζητεί παράταση για «Λόγους Ανωτέρας Βίας». Όπως υποστηρίζουν, η σφοδρότατη κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα και ιδιαίτερα τη βορειοανατολική Πελοπόννησο «κατέστησε αδύνατη τη συνέχιση των Κατασκευών (…) επί επτά συναπτές ηµέρες και συγκεκριµένα από την Παρασκευή 06-01-2017 έως την Πέµπτη 12-01-2017». Κατά τους ισχυρισµούς του παραχωρησιούχου, η σφοδρότατη αυτή κακοκαιρία και οι συνέπειές της, οι οποίες δεν µπορούσαν να προβλεφθούν σε τέτοια έκταση, ούτε να αντιµετωπισθούν ή µετριασθούν ακόµη και µε την επίδειξη άκρας επιµέλειας από την πλευρά του Παραχωρησιούχου, συνιστά Γεγονός Ανωτέρας Βίας. Συνεπώς δικαιούται παράτασης επτά ημερών.

 

Έχει διαβαστεί 3160 φορές