Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Στην Ηλεία στις 27 Μαρτίου ο Aλ. Τσίπρας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Στην Ηλεία στις 27 Μαρτίου ο Aλ. Τσίπρας

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Στην Ηλεία στις 27 Μαρτίου ο Aλ. Τσίπρας

Στα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη

Στα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη που θα πραγματοποιηθούν, τη Δευτέρα  27 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι θα παραστεί ο Πρωθυπουργός της Χώρας Αλέξης Τσίπρας. Η οριστικοποίηση της παρουσίας του κ Τσίπρα στην Αμαλιάδα, έγινε χθες το πρωί στο προγραμματισμένο ραντεβού που είχε στην Αθήνα με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Στην συνάντηση εκτός του κυρίου Βούτση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, ενώ τον κύριο Χριστοδουλόπουλο συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ήλιδας κ. Λυκούργος Πολυχρονόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος και νομικός κ. Επαμεινώνδας Παναγιωτόπουλος.

Θέμα συζήτησης αποτέλεσαν οι τελικές διευθετήσεις για την λειτουργία της μόνιμης έκθεσης του μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης» στην ιστορική οικία Μπελογιάννη στο κέντροτης Αμαλιάδας, αλλά και οι λεπτομέρειες της τελετής των εγκαινίων που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 και ώρα 12 το μεσημέρι, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Βουλής, αρχηγών κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και πλήθους εκπροσώπων αρχών και φορέων.

Επίσης, συζητήθηκε η τελική διαμόρφωση του μνημονίου συνεργασίας που θα υπογραφεί ανάμεσα στον Δήμο Ήλιδας και την Βουλή των Ελλήνων.

Υπενθυμίζεται πως για την επίσπευση των διαδικασιών ώστε το μουσείο Μπελογιάννη επιτέλους να λειτουργήσει στην Αμαλιάδα, τα γραφεία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ανέλαβαν εδώ και μερικούς μήνες το όλο εγχείρημα.

Για το λόγο αυτό αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες κλιμάκια των δυο γραφείων, συνεργάστηκαν με τον δήμο Ήλιδας προκειμένου να «κλείσει» οριστικά το ζήτημα που παρέμενε ανοιχτό εδώ και μια 20ετία.

 

Έχει διαβαστεί 1764 φορές