Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Παγκόσμια πρεμιέρα λυρικής παράστασης με άριες για τον Λόρδο Βύρωνα στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Παγκόσμια πρεμιέρα λυρικής παράστασης με άριες για τον Λόρδο Βύρωνα στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Παγκόσμια πρεμιέρα λυρικής παράστασης με άριες για τον Λόρδο Βύρωνα στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου

Με μια λυρική παράσταση υψηλού επιπέδου ολοκληρώθηκα οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα

πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, ανήμερα της ημέρας του θανάτου του, από τον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και την Βυρωνική Εταιρεία, στο κτίριο Χρυσογέλου.

 

Η σοπράνο NataliaQuirogaRomeroκαι ο βαθύφωνος GustavoVitaερμήνευσαν άριες από τις όπερες «Οι Τελευταίες Ημέρες του Βύρωνα» και «Ο Κουρσάρος», του Τζουζέπε Βέρντι. Αξίζει να επισημανθεί ότι οι άριες από την όπερα «Οι Τελευταίες Ημέρες του Βύρωνα» παρουσιάστηκαν σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Μεσολόγγι, αφού είχαν παραγγελθεί ειδικά για το σκοπό αυτό από τον συνδιοργανωτή της εκδήλωσης, το Ινστιτούτο Ψηφιακής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και τον διευθυντή και ιδρυτή του Ινστιτούτου RogerMichaelο οποίος και χαιρέτισε την εκδήλωση.

 

Η εξαιρετική φωνητική απόδοση του οπερατικού ζευγαριού, σε συνδυασμό με το μουσικό και αφηγηματικό μέρος της λυρικής παράστασης, συγκίνησαν και ενθουσίασαν το κοινό που είχε την τύχη να παρακολουθήσει μια εκδήλωση εξαιρετικού επιπέδου, ταιριαστό φινάλε σε μια σειρά εκδηλώσεων ανήμερα της επετείου των 200 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα.

 


Έχει διαβαστεί 32 φορές