Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

ς απαιτεί την άμεση επαναλειτουργία του βηματοδοτικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/1/24 ΣΤΗΝ 6η ΥΠΕ, ΩΡΑ 13:00


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας απαιτεί την άμεση επαναλειτουργία του βηματοδοτικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» που ανέστειλε τη λειτουργία του, λόγω του γεγονότος ότι στον χώρο απέμειναν να εργάζονται δύο Καρδιολόγοι (ελάχιστες προϋποθέσεις λειτουργίας), με τον έναν να συνταξιοδοτείται τους προηγούμενους μήνες.

Φαίνεται ότι η αναστολή λειτουργίας ήταν προδιαγεγραμμένη ότι θα συμβεί, μιας και ενώ δεν υπήρχε επαρκές προσωπικό δεν προκηρύχθηκαν οι απαιτούμενες θέσεις έγκαιρα, ώστε να καλυφθούν τα κενά λόγω συνταξιοδότησης αλλά και να στελεχωθεί επαρκώς το τμήμα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το Εργατικό Κέντρο Πάτρας πραγματοποίησε την Παρασκευή 26/1 παρέμβαση μαζί με την Ε.Ι.Ν.Α (Ένωση Ιατρών Νομού Αχαΐας), και τριμελή επιτροπή εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, στο Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Σε συνέχεια των παρεμβάσεων και για να αντιμετωπιστεί άμεσα αυτό το ζήτημα η Ε.Ι.Ν.Α εξήγγειλε νέο κάλεσμα για την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας αύριο Δευτέρα 28/1 στην 6η ΥΠΕ. Το ΕΚΠ, καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους της πόλης μας να δώσουν το παρόν σε αυτή τη κινητοποίηση, γιατί αποτελεί σοβαρό πρόβλημα που θα έχει αντίκτυπο σε μεγάλο κομμάτι του λαού μας.

Πρέπει οι υπαίτιοι για αυτή την εξέλιξη, που είναι το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ, να πάρουν την απάντησή τους. Το ζήτημα δεν είναι γραφειοκρατικό (όπως υποστήριξε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, γιατί η συνταξιοδότηση του ενός γιατρού ήταν γνωστή εδώ και καιρό.

Φαίνεται για άλλη μια φορά ότι η ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας δεν αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση που έχουν σαν Ευαγγέλιο την εμπορευματοποίηση της υγείας και τη λογική της μείωσης του κόστους λειτουργίας των νοσοκομείων. Άλλωστε γι’ αυτό ετοιμάζεται η κυβέρνηση να πάρει νέες αντιλαϊκές αποφάσεις στο χώρο της υγείας και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Για να ενισχύσει τον ιδιωτικό τομέα σε βάρος της ζωής και της υγείας μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα: Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Βηματοδοτικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Να προκηρυχθούν άμεσα οι απαιτούμενες μόνιμες θέσεις καρδιολόγων για τη στελέχωση του τμήματος.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας θα συμμετάσχει και η Δημοτική αρχή της Πάτρας.Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν σήμερα, στη 1 μ.μ. έξω από τα Γραφεία της 6ης ΥΠΕ, η ΕΙΝΑ, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και οι Οργανώσεις Συνταξιούχων, με αίτημα – απαίτηση: Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Βηματοδοτικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και να προκηρυχθούν άμεσα οι απαιτούμενες μόνιμες θέσεις καρδιολόγων για τη στελέχωση του τμήματος.







Έχει διαβαστεί 81 φορές