Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Παρατείνεται έως 12 Μαΐου η έκθεση “Ο Τόπος του Φωτός” στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Παρατείνεται έως 12 Μαΐου η έκθεση “Ο Τόπος του Φωτός” στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
 Παρατείνεται έως 12 Μαΐου  η έκθεση “Ο Τόπος του Φωτός”  στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Υπενθυμίζουμε πως η έκθεση που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο αποτελεί τιμητική προσφορά της Βουλής των Ελλήνων για την επιτυχημένη πορεία των 10 χρόνων λειτουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου.

Η μεγάλη επισκεψιμότητα από μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης αλλά και η αμείωτη προσέλευση των φιλότεχνων από την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο, είναι η αιτία που η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε το αίτημα της διεύθυνσης της ΔΠΑ για παράταση της έκθεσης “Ο Τόπος του Φωτός” έως 12 Μαΐου 2024.

Πρόκειται για ένα σπάνιο και εξαιρετικής σημασίας εικαστικό γεγονός το οποίο, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο δρ Θ. Κουτσογιάννης, έφορος της Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής και επιμελητής της έκθεσης: “…επιχειρεί να διηγηθεί την περιπέτεια της μοντέρνας ελληνικής ζωγραφικής από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι και τις μέρες μας, μέσα από την εικαστική σύλληψη του εικαστικού τοπίου και του φωτός του…”.

Με 45 πίνακες υψηλής αισθητικής των Παρθένη, Ν. Λύτρα, Μαλέα, Παπαλουκά, Αστεριάδη, Βυζάντιο, Γουναρόπουλο, Σεμερτζίδη, Τσαρούχη, Γκίκα, Βασιλείου, Γ. Μανουσάκη, Μπαχαριάν, Μαλάμο, Πρέκα, Μιγάδη, Κοκκινίδη, Σόρογκα, μέχρι το τελευταίο απόκτημα της Συλλογής, την “Οδό Ελευθερίας” του Χρ. Γαρουφαλή, η έκθεση “αποσκοπεί στο να προσφέρει μια δυναμική και πολυδιάστατη αισθητηριακή εμπειρία του ελληνικού τόπου και της ιδιαίτερης αύρας του…”.

Την έκθεση συνοδεύει συλλεκτική έκδοση η οποία περιλαμβάνει το σύνολο των έργων, με κείμενα του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, του Γενικού Γραμματέα Γεώργιου Μυλωνάκη, του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, του Δρ Θοδωρή Κουτσογιάννη και του καλλιτεχνικού Δ/ντη της ΔΠΑ Χρήστου Γαρουφαλή.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο 10:00 – 13:30 και 18:00 – 20:30, Κυριακή: 10:30 – 13:30, Δευτέρα & αργίες κλειστά.

Είσοδος: ΔΩΡΕΑΝ.

Για ομαδικές επισκέψεις κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη επικοινωνία.

Πληροφορίες: τηλ. 2641360419, email: pinakothiki@agrinio.gr, https://www.dipinag.gr


Έχει διαβαστεί 507 φορές