Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΠΑΤΡΑ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ''ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ''
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΠΑΤΡΑ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ''ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ''

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΠΑΤΡΑ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ''ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ''

Ενάντια στην πολιτική που εκτοξεύει την ακρίβεια, το κόστος ζωής, τη δυσβάσταχτη φορολογία, που φέρνει τις αυξήσεις «κοροϊδία», την ίδια ώρα που οι 500 μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα εξασφάλισαν αμύθητα κέρδη.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας συμμετέχει στη συγκέντρωση που διοργανώνεται μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, αύριο, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στις 10.30 το πρωί, στο πλαίσιο της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που εξοντώνει τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Είμαστε αντίθετοι στη μετατροπή της Υγείας και της Παιδείας σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα, αλλά και στην απαξίωση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στον βωμό του κέρδους, όπως εκφράστηκε με το έγκλημα στα Τέμπη, πριν από ένα χρόνο. Σύνθημα της απεργίας: «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, αγωνίζεται μαζί με τον λαό, για όλα τα μεγάλα προβλήματα και διεκδικεί, μεταξύ άλλων:

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων.

· Να αποδοθούν στον Δήμο μας τα 67 εκατ. ευρώ που οφείλει η κυβέρνηση.

· Να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του νερού και των ΔΕΥΑ.

· Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, κανένας «αναπτυξιακός» οργανισμός.

· Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που δουλεύουν με συνεχόμενες συμβάσεις και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με κρατική χρηματοδότηση.

· Κατάργηση της αντιδραστικής διάταξης Βορίδη που υποχρεώνει του Δήμους να προσβάλλουν σε ανώτερο δικαστικό βαθμό τις όποιες θετικές δικαστικές αποφάσεις κερδίζουν οι εργαζόμενοι.

· Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του ειδικού φόρου στα καύσιμα - Μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

· Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.


Έχει διαβαστεί 190 φορές