Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΠΑΤΡΑ: «ΑΚΥΡΟ» ΣΕ ΝΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΠΑΤΡΑ: «ΑΚΥΡΟ» ΣΕ ΝΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

από Αλέξανδρος Κογκόλης

ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ

Απορρίφθηκε το αίτημα του Νίκο Παλαιοκώστα να λάβει πενθήμερη άδεια από της φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, στις οποίες κρατείται. Αν και είχε τη θετική εισήγηση του συμβουλίου των φυλακών το αίτημα του, αδερφού του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα δεν έγινε δεκτό.

Στα 58 του χρόνια βρίσκεται στη φυλακή από το 2006 και ενώ χαρακτηρίζεται από τους συγκρατούμενους του και τη διεύθυνση των φυλακών ως υπόδειγμα κρατουμένου χωρίς να έχει δημιουργήσει το παραμικρό επεισόδιο στο σωφρονιστικό κατάστημα, απερρίφθη για μία ακόμη φορά το αίτημα του.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας, ο άλλοτε “φαντομάς του Κόζιακα” είναι από τους ελάχιστους βαρυποινίτες που παρόλο που δεν έχει βάψει ποτέ τα χέρια του με αίμα του κόβουν τη μία μετά την άλλη τις πενθήμερες άδειες που δικαιούται από το 2014.

Μάλιστα, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στο νοσοκομείο της Πάτρας και σε άλλα νοσοκομεία χωρίς ποτέ να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα, ενώ δεν φέρεται να έχει ποτέ αναπτύξει περίεργες επαφές ή δραστηριότητα που να δικαιολογεί την άρνηση των αρχών στο αίτημά του.

H δικηγόρος του Νίκου Παλαιοκώστα κυρία Ελισάβετ Πούλιου, ανέφερε:«Η ελληνική σωφρονιστική νομοθεσία προβλέπει χορήγηση τακτικών αδειών σε κρατουμένους εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Είτε έχουν καλή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της κράτησης τους, είτε δεν είναι ύποπτοι φυγής. Και ο Νίκος Παλαιοκώστας τις πληροί εφόσον είναι υπόδειγμα κρατουμένου έχοντας άψογη συμπεριφορά τόσο προς τους σωφρονιστικούς όσο και προς τους συγκρατουμένους του».

Έχει διαβαστεί 1134 φορές