Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Σε ισχύ η ελεγχόμενη στάθμευση
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Σε ισχύ η ελεγχόμενη στάθμευση

από Lepanto RTV

Από σήμερα Δευτέρα 29 Αυγούστου

Μόνο το 6% των μετακινούμενων πολιτών εξυπηρετείται από Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σύμφωνα με τα στοιχεία, στην Πάτρα.

Ο Δήμος Πατρέων ξεκινά τη Δευτέρα 29 Αυγούστου το σύστημα χρονικού περιορισμού στάθμευσης στο κέντρο της Πάτρας με στόχο την ανακούφιση του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος. Στοιχεία για το σχεδιασμό και τη χρησιμότητα του έδωσε ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης.

Ξεκινά πιλοτικά τη λειτουργία του συστήματος χρονικού περιορισμού στάθμευσης με κάρτα αξίας 30λεπτών για μια ή δύο ώρες στάθμευσης. Το μέτρο ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή για τις ώρες 08:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 και Σάββατο 08:00 – 14:00.

Τις κάρτες οι οδηγοί θα  μπορούν να τις προμηθεύονται  από επιλεγμένα καταστήματα. Η φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων θα επιτρέπεται μόνο στις ειδικές προβλεπόμενες θέσεις και μόνο κατά τη χρονική περίοδο τροφοδοσίας καταστημάτων.

Δεδομένη επεσήμανε ο Δήμαρχος, είναι η θεώρηση  ότι οι δρόμοι, οι πλατείες και οι παραλιακοί χώροι ανήκουν στους κατοίκους της πόλης  και δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης. Οι λύσεις που προτείνονται  δεν είναι εισπρακτικού – επιχειρηματικού χαρακτήρα.

Επανέλαβε και  τη θέση της Δημοτικής Αρχής για Αποκλειστικά Δημόσιο Φορέα Συγκοινωνιών που θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί κεντρικά και περιφερειακά την παροχή της Συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Πατρέων, με κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών για μεταφορά.

Σύνταξη: Νίκη Παπαδούλα - ert.gr

Έχει διαβαστεί 1844 φορές

  •