Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Δείτε τo πρόγραμμα του εορτασμού των Θεοφανίων
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Δείτε τo πρόγραμμα του εορτασμού των Θεοφανίων

από Lepanto RTV

Αύριο Παρασκευή 6 Ιανουαρίου

Τα Θεοφάνια γιορτάζει αύριο και η Πάτρα. Ο αγιασμός των υδάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στον μώλο της Αγίου Νικολάου, όπου αναμένεται η πτώση των θαραλλέων στο νερό, για να πιάσουν τον σταυρό, όπως προστάζει το έθιμο.Η Δημοτική Αρχή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, για τον εορτασμό των Αγίων Θεοφανίων.Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της.

"Στις 10 το πρωί, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Πελεκούδας, θα παραστούν στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας, όπου θα ιερουργήσει ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και στη συνέχεια θα συμμετάσχουν στην Ιερή Πομπή από το Ναό προς το Μώλο της Αγίου Νικολάου, όπου στις 11 το πρωί, θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού και Αγιασμός των Υδάτων.

Στις 10.30 το πρωί θα γίνει εκκίνηση της πομπής από τον Ιερό Ναό Παντοκράτορος στη Δεξαμενή, για τον αγιασμό των υδάτων, στην οποία θα παραστούν η Αντιδήμαρχος Ιουλία Γιαννιτσοπούλου και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας.

Στις 12 το μεσημέρι, στο Κολυμβητήριο του ΝΟΠ, θα παραστούν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βασίλης Θωμόπουλος και ο Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος".

Έχει διαβαστεί 1542 φορές