Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΠΑΤΡΑ: Εντονη ανησυχία στον Ριγανόκαμπο για όσα συμβαίνουν με τους ρομά
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΠΑΤΡΑ: Εντονη ανησυχία στον Ριγανόκαμπο για όσα συμβαίνουν με τους ρομά

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΤΡΑ: Εντονη ανησυχία στον Ριγανόκαμπο για όσα συμβαίνουν με τους ρομά

Ζουν δίπλα από τους οργισμένους ρομά και βλέπουν από κοντά τις διαμαρτυρίες τους για τον πυροβολισμό του 16χρονου παιδιού στην Θεσσαλονίκη, φοβούμενοι πλέον τα χειρότερα.

Ο λόγος για τους κατοίκους της Περιβόλας και της Εγλυκάδας, κυρίως των περιοχών αυτών που είναι κοντά στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου, οι ένοικοι του οποίου ήδη έχουν προχωρήσει σε συγκεντρώσεις καίγοντας λάστιχα, βάζοντας φωτιές στους κάδους και πετώντας πέτρες, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κλείσει τους γύρω δρόμους.

Οι κάτοικοι της Ανατολικής Πάτρας φοβούνται μήπως κλείσουν οι συγκεντρωθέντες ρομά τους γύρω δρόμους από τον καταυλισμό, κάτι που θα τους αποκλείσει από τις άλλες περιοχές, τη στιγμή μάλιστα που το πλήθος θα είναι εξαγριωμένο και που η αστυνομία με δυσκολία θα μπορεί να παρέμβει και να κάνει κάτι για να οξύνει τα πνεύματα.

Επίσης, κάτι ακόμα που τους ανησυχεί είναι τα όσα έχουν ακουστεί για εξορμήσεις και άλλων ρομά από άλλες περιοχές της επικράτειας σε κάθε καταυλισμό στο πλαίσιο των διαμαρτυριών τους.

Στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου η κατάσταση ήταν και πριν από το περιστατικό αυτό σχεδόν ανεξέλεγκτη, συγκεκριμένες ομάδες νεαρών από τους διαμένοντες εκεί είχαν επιδείξει επιθετικότητα και παραβατικότητα, φράζοντας τον δρόμο ακόμα και σε αυτοκίνητα και το συμβάν με τον 16χρονο ήρθε να «δέσει».

Αυτό που ζητούν είναι να κατευνάσουν τα πνεύματα και να γίνει επιτέλους κάτι από την πολιτεία για την παραχώρηση του χώρου από το ΤΑΙΠΕΔ, έτσι ώστε να εκκενωθεί ο καταυλισμός, να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες, να παύσει η υποβάθμιση της περιοχής τους από την παραβατικότητα και η Πάτρα να προχωρήσει στην διαμόρφωση του Ανατολικού Πάρκου.


Έχει διαβαστεί 300 φορές