Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΠΑΤΡΑ: Η ιστορία της Λάουρας συγκλονίζει – Αύριο συγκέντρωση στα δικαστήρια
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΠΑΤΡΑ: Η ιστορία της Λάουρας συγκλονίζει – Αύριο συγκέντρωση στα δικαστήρια

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΤΡΑ: Η ιστορία της Λάουρας συγκλονίζει – Αύριο συγκέντρωση στα δικαστήρια

η Λάουρα θα βρίσκεται στο δικαστήριο μαζί με το παιδί της

Συγκέντρωση για την Λάουρα, πραγματοποιούν έξω από τα Δικαστήρια την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου. Το πρωί εκείνης της ημέρας η Λάουρα θα βρίσκεται στο δικαστήριο μαζί με το παιδί της προκειμένου να παραστεί στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει εναντίον του πρώην συντρόφου της. Η Λάουρα  και το παιδί της σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες της ίδιας αλλά και όσων περιγράφει σε 7 μηνύσεις που χουν υποβληθεί στο Αστυνομικό Τμήμα, έχουν κακοποιηθεί επανειλημμένα από τον πρώην σύντροφο και πατέρα του παιδιού της. Η νεαρή γυναίκα από την Τσεχία ενώ έχει προσωρινή απόφαση ασφαλιστικών μέτρων να μην την πλησιάζει στα 100μ. και ενώ αυτός παραβιάζει διαρκώς την απόφαση, καλεί την αστυνομία και αυτή δεν εμφανίζεται καν, όπως η ίδια αλλά και οι γυναικείες οργανώσεις που την στηρίζουν, υποστηρίζουν! Ο πρώην της, απειλεί καθημερινά τη ζωή της ίδιας και του παιδιού της, ενώ σε 7 μηνύσεις που έχει κάνει εναντίον του δεν έχει γίνει ποτέ η αυτόφωρη διαδικασία, όπως προβλέπεται. Στην ανακοίνωσή τους Σύλλογοι υπεράσπισης κακοποιημένων γυναικών επισημαίνουν: «Μετράμε ήδη 19 γυναικοκτονίες και η αστυνομία συγκαλύπτει τους κακοποιητές και τους γυναικοκτόνους. Κράτος, αστυνομία και θεσμοί συγκαλύπτουν τους κακοποιητές. Δε θα αφήσουμε όμως καμία γυναίκα μόνη της! Θα σταθούμε η μία δίπλα στην άλλη υλικά και ηθικά! Καμία γυναίκα δε θα αφεθεί στο έλεος των κακοποιητών της! Στο επερχόμενο δικαστήριο για την οριστικοποίηση των ασφαλιστικών μέτρων την Τετάρτη 9 Φλεβάρη, θα σταθούμε δίπλα της και θα είμαστε πολλοί»!

 

Το χρονικό

Γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν στην Πάτρα και απέκτησαν ένα παιδί που όπως φαίνεται βασανίζεται από τους πρώτους μήνες της ζωής του. Οι γονείς χώρισαν και βρίσκεται σε εξέλιξη ένας αρρωστημένος πόλεμος με καταγγελίες που προκαλούν αίσθηση. Η μάνα κατηγορεί τον πατέρα και εκείνος την πρώην γυναίκα του. Η κοπέλα έχει κάνει 7 μηνύσεις στον πατέρα του παιδιού της για βίαιη συμπεριφορά και απειλές. Μέχρι που την προπερασμένη Κυριακή (30-01-2022) επιχείρησε όπως υποστηρίζει να τη σκοτώσει με το αυτοκίνητό του.

Η γυναίκα κατάγεται από την Τσεχία και ζει στην Πάτρα 10 χρόνια. Γνώρισε τον συγκεκριμένο άνδρα και πριν 4 περίπου χρόνια έκανε παιδί μαζί του. Ο ίδιος το αναγνώρισε. Όταν του είπε να διακόψουν, η ζωή της έγινε κόλαση.

Όπως λέει, την περιμένει έξω από το σπίτι, πηδάει από τα παράθυρα για να μπει μέσα, της φωνάζει, την απειλεί. Η ίδια καταγγέλλει πως κακοποιούσε και το παιδί: «Όταν κακοποιητικός και με το παιδί. Το βλέπει δύο τρεις φορές την εβδομάδα, όπως προβλέπεται.

Την τελευταία φορά που πήγα στην εισαγγελία μου είπαν ότι δε μπορώ να κινήσω διαδικασία εναντίον του γιατί εκείνος έχει ζητήσει να ερευνηθεί το δικό μου περιβάλλον, υπονοώντας ότι εγώ το κακοποιώ! Από την αρχή της σχέσης ήταν νευρικός, έκανε ζήλιες, ήθελε να αφήσω το σπίτι μου και να είμαι μαζί του.

Έκανα υπομονή. Με χτυπούσε και μετά έλεγε συγγνώμη κι εγώ έλεγα πως θα αλλάξει. Όταν ήταν το μωρό τριών μηνών έκλαιγε ένα βράδυ και το πιάνει βρίζοντας και το κρεμάει ανάποδα απ’ το μπαλκόνι και πάω και του δίνω μια σφαλιάρα στην πλάτη. Αφήνει το παιδί στο κρεβάτι και με χτυπάει.

Με έσερνε απ’ τα μαλλιά. Όταν αποφάσισα να φύγω, μου έλεγε ότι θα μου πάρει το παιδί. Στη γειτονιά άκουγαν τις φωνές» περιγράφει η ίδια.

Μάλιστα ισχυρίζεται πως μετά τις γιορτές το παιδί παρελήφθη από την ίδια με σημάδια: «Τα Χριστούγεννα, μετά από τρεις μέρες που ήταν μαζί του, το παιδί ήρθε με κόκκινο μάτι και μου είπε “μπαμπάς, μιμί εδώ”. Κι άλλη φορά έχει έρθει με μελανιασμένα τα χεράκια του. Και μετά το εξαγοράζει με δωροσακούλες». Θα πρέπει να τονιστεί πως στο πλευρό της Λάουρας είναι… και όλη η γειτονιά της.  Ωστόσο φοβούνται να καταθέσουν διότι ο πρώην της γυναίκας… έχει απειλήσει και αυτούς. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γυναίκας – γειτόνισσας της Λάουρας την οποία απείλησε πως θα της προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο αυτοκίνητο της.

 

ΠΟΛΙΤΕΙΑ


Έχει διαβαστεί 740 φορές