Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Καλύπτονται και βρέχονται τα συντρίμμια του στεγάστρου – Την Τετάρτη τα αποτελέσματα των μετρήσεων αμιάντου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Καλύπτονται και βρέχονται τα συντρίμμια του στεγάστρου – Την Τετάρτη τα αποτελέσματα των μετρήσεων αμιάντου

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Πάτρα: Καλύπτονται και βρέχονται τα συντρίμμια του στεγάστρου – Την Τετάρτη τα αποτελέσματα των μετρήσεων αμιάντου

Κλειστό σήμερα το ΚΕΠ – Εκτός λειτουργίας η γραμμή Πάρκινγκ Νότιου Πάρκου – Αγ. Νικολάου

Την Τετάρτη θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των μετρήσεων που πραγματοποίησε ειδική εταιρεία, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τον θρυμματισμένο αμίαντο στο σημείο όπου κατέρρευσε την Παρασκευή το στέγαστρο στο παλιό λιμάνι, σκοτώνοντας έναν 25χρονο Αλγερινό.

Ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος, ενώ σήμερα τα συντρίμμια θα σκεπαστούν με ειδικό ύφασμα, για να αποφευχθεί η διασπορά επικίνδυνης σκόνης στον αέρα.. Παράλληλα, σήμερα δεν θα λειτουργήσει και το ΚΕΠ του Δήμου που βρίσκεται δίπλα.

Oπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πατρέων και σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΟΛΠΑ ΑΕ, «μεταξύ των άλλων ενεργειών, από το Σάββατο 5/8/2017 γίνονται μετρήσεις του αέρα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τον θρυμματισμένο αμίαντο στο σημείο της πτώσης του κτιρίου των πρώην αποθηκών του Ο.Λ.ΠΑ. και των πρώην κρατητηρίων του Λιμενικού και της οδού Όθωνος Αμαλίας.

Η εταιρία την οποία έχει καλέσει ο ΟΛΠΑ Α.Ε. όπως μας πληροφόρησε, είναι πιστοποιημένη από τον «Δημόκριτο» και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, θα είναι γνωστά την Τετάρτη 9/8/2017.

Κατά οδηγίες της υπόψη εταιρίας, γίνεται τακτική διαβροχή των θραυσμάτων από τον ανάδοχο του έργου σύμφωνα με την υπογραφείσα με τον Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. σύμβαση για την κατεδάφιση του κτιρίου, για τη μη διασπορά ινών στο περιβάλλον και επίσης αύριο (σήμερα) Δευτέρα θα γίνουν εργασίες κάλυψης των θραυσμάτων από υφασμάτινο υλικό για τον ίδιο λόγο, παρά το ότι δεν έχει κριθεί επιβεβλημένο από την υπόψη εταιρία.

Λόγω της παρά πάνω εργασίας, οι Δημοτικές μας Υπηρεσίες (ΚΕΠ, Πολεοδομία, Χορευτικά) που στεγάζονται στο πρώην συνεδριακό κέντρο του λιμανιού αναστέλλουν τη λειτουργία τους για αύριο (σήμερα) Δευτέρα 7 Αυγούστου και η εξυπηρέτηση των δημοτών θα γίνεται από τα ΚΕΠ των Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας, Βραχνεΐκων, Ρίου και της Πολεοδομίας από την κεντρική Υπηρεσία.

Για τον ίδιο λόγο, δεν θα λειτουργήσει αύριο (σήμερα) Δευτέρα 7/8/2017 η γραμμή εξυπηρέτησης των οδηγών από τα παρκινγκ του Νότιου Πάρκου, μέχρι την Αγίου Νικολάου και αντίστροφα.»

 

Έχει διαβαστεί 1481 φορές