Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Κινητές "βόμβες" στους δρόμους – Ασυντήρητα τα περισσότερα Ι.Χ. λόγω κρίσης
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Κινητές "βόμβες" στους δρόμους – Ασυντήρητα τα περισσότερα Ι.Χ. λόγω κρίσης

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Πάτρα: Κινητές "βόμβες" στους δρόμους – Ασυντήρητα τα περισσότερα Ι.Χ. λόγω κρίσης

Ανησυχητικά τα αποτελέσματα έρευνας

Φθαρμένα ελαστικά, προβληματικά φρένα, προβληματικό σύστημα οδήγησης, αναρτήσεις που παραπέμπουν σε οχήματα χωρών του…τρίτου κόσμου και εκπομπές καυσαερίων που είναι στα ύψη αποτελούν την τραγική εικόνα των όχημα των που κινούνται στους δρόμους της Πάτρας αλλά και της ευρύτερη περιοχής, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος αυτών να είναι κινητές «βόμβες»

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει απο τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα 120 συνεργεία της περιοχής τα οποία συμμετείχαν σε πρόγραμμα ελέγχου στο πλαίσιο των δράσεων της Περιφερειακής Ημέρας Οδικής Ασφάλειας για τη Δυτική Ελλάδα (22 Μαρτίου / Επέτειος απώλειας Πάνου Μυλωνά) συνέπεσε με την έναρξη της κοινής δράσης φορέων με τίτλο «Pit-Stop Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου».

Η διήμερη δράση ήταν εστιασμένη στους κινδύνους που οφείλονται στην ελλιπή συντήρηση των οχημάτων λόγω της κρίσης και αποτελεί σύμπραξη της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», τον Σύλλογο Μηχανικών Αυτοκινήτων Ν. Αχαΐας και το Σωματείο Συνεργείων Αυτοκινήτων Ναυπακτίας & Δωρίδος, ενώ τελεί υπό την ευγενή αρωγή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας και της Τροχαίας Ναυπάκτου.

Στις 22 & 23 Μαρτίου, οι μηχανικοί-μέλη των σωματείων που βρέθηκαν στο πάρκινγκ της Γέφυρας (Ρεύμα από Ρίο προς Αντίρριο), αναγνωρίσιμοι από τις ειδικές «μπλούζες» τους, προβαίνουν σε ΔΩΡΕΑΝ έλεγχο των οχημάτων (μέσω ανυψωτήρα και μονάδας ελέγχου καυσαερίων), παραδίδοντας στους οδηγούς έντυπο με τις παρατηρήσεις τους.

Πρόκειται για επίκαιρη δράση, που ευθυγραμμίζεται με το έμπρακτο ενδιαφέρον των φορέων, ο οποίοι παρατηρούν από κοινού τα τελευταία χρόνια τα αποτελέσματα της οικονομικής ύφεσης στη συντήρηση των αυτοκινήτων, όπως και των συναφών κινδύνων για την ασφάλεια των χρηστών του οδικού δικτύου.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ από τους εκπροσώπους των φορέων, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα έρευνας, η οποία διεξήχθη από 13 ως 27 Μαρτίου 2017, σε 120 συνεργεία αυτοκινήτων της Πάτρας και της Ναυπακτίας.

Τα πιο χαρακτηριστικά ευρήματα είναι τα εξής:

Στον χαρακτηρισμό της κατάστασης των οχημάτων ως «πολύ καλής», τα αποτελέσματα κυμαίνονται μεταξύ του 0 και 1.5% στις 6 θεματικές κατηγορίες συντήρησης που αποτέλεσαν αντικείμενο μελέτης.

Τα ποσοστά είναι μονοψήφια στον χαρακτηρισμό της κατάστασης ως «καλής», ενώ κυμαίνονται γύρω στο 50% για τον χαρακτηρισμό «μη ικανοποιητική».

Ως εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων, βρέθηκαν στη Γέφυρα, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» κ. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά οι Αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας (Γ. Αλεξόπουλο), Αιτωλοακαρνανίας (Χ. Σταρακά) και (Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης) Δημήτρης Δριβίλας των συλλόγων μηχανικών και συνεργείων αυτοκινήτων Αχαΐας (Ν. Μπαρδάκης – Γ. Διδάχος), Ναυπακτίας & Δωρίδος (Κ. Αντωνιάδης) και εκ μέρους της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας και της Τροχαίας Ναυπάκτου, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ναυπάκτου, κ. Π. Ράμμος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΔΩ

 

Έχει διαβαστεί 1643 φορές