Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: «Ξήλωσαν» 1.410 μέτρα καλωδίων σε ένα δίμηνο!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: «Ξήλωσαν» 1.410 μέτρα καλωδίων σε ένα δίμηνο!

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Πάτρα: «Ξήλωσαν» 1.410 μέτρα καλωδίων σε ένα δίμηνο!

Σε «βραχνά» έχουν μετατραπεί οι κλοπές καλωδίων

Σε «βραχνά» έχουν μετατραπεί οι κλοπές καλωδίων – ακόμα και μέρα μεσημέρι- από τον Δημοτικό Ηλεκτροφωτισμό και από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Μέσα στο τελευταίο δίμηνο έχουν «πετάξει» 1.410 μέτρα καλωδίων από πλατείες σε κεντρικά σημεία της Πάτρας με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές να βυθίζονται στο… σκοτάδι.

Χθες, ο Δήμος Πατρέων απηύθυνε νέα έκκληση προς την Αστυνομία προκειμένου να παρέμβει άμεσα ανακόπτοντας τη δράση των «κυνηγών του χαλκού» καθώς η ζημία που προκαλούν είναι μεγάλη.

«Παρά τα συνεχόμενα έγγραφα και τις καταγγελίες των υπηρεσιών του Δήμου προς την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, για τις κλοπές, από αγνώστους, καλωδίων του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, οι κλοπές αυτές συνεχίζονται με εντεινόμενο ρυθμό. Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν κλαπεί καλώδια 300 μέτρα από την πλατεία Παπανδρέου, 250 μέτρα από την πλατεία Ελευθερίας, 200 μέτρα από την Πατρών – Κλάους, 80 μέτρα από την Κανακάρη, 400 μέτρα από τη Μαραγκοπούλου, 180 μέτρα από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο που φυλάσσεται και παρά την έγκαιρή ενημέρωση της Αστυνομίας, οι δράστες ξέφυγαν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων καλώντας την τοπική ΕΛ.ΑΣ. να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να πατάξει αυτό το φαινόμενο.

Και προσθέτει: «Οι Αστυνομικές Υπηρεσίες πρέπει να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα για να σταματήσουν τη δράση των αγνώστων που διαπράττουν τις κλοπές που αφενός ζημιώνουν τη δημοτική περιουσία, δηλαδή την περιουσία του πατραϊκού λαού, αφετέρου ενέχουν τον κίνδυνο απωλειών ανθρώπινων ζωών από τα ηλεκτροφόρα καλώδια».

Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση στους συνδημότες να ενημερώνουν άμεσα τις Αρχές όταν γίνονται μάρτυρες κλοπών ή φθορών σε μια προσπάθεια να μπει «φρένο» στην ασυδοσία.


Έχει διαβαστεί 503 φορές