Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΠΑΤΡΑ: Η αύξηση φοιτητών στην έδρα του Πανεπιστημίου προκαλεί πρωτοφανή ζήτηση για σπίτια
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΠΑΤΡΑ: Η αύξηση φοιτητών στην έδρα του Πανεπιστημίου προκαλεί πρωτοφανή ζήτηση για σπίτια

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΤΡΑ: Η αύξηση φοιτητών στην έδρα του Πανεπιστημίου προκαλεί πρωτοφανή ζήτηση για σπίτια

Αγώνα δρόμου για την εξασφάλιση φοιτητικής στέγης ξεκινούν

Αγώνα δρόμου για την εξασφάλιση φοιτητικής στέγης ξεκινούν, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής και των τελικών βαθμολογιών τους, οι 4.153 πρωτοετείς φοιτητές που θα εγκατασταθούν φέτος στις σχολές της έδρας του Πανεπιστημίου, στην Πάτρα.

Φέτος η ζήτηση για Φοιτητική Κατοικία στην Πάτρα θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη καθώς στους πρωτοετείς θα πρέπει να προστεθούν και οι φοιτητές όλων των ετών από σχολές που μετακινούνται από πόλεις της περιφέρειας, – Αίγιο, Πύργο και Αγρίνιο στην Πάτρα.

Είναι γνωστό, με βάση τις αλλαγές που περιλαμβάνει ο νέος Ακαδημαϊκός χάρτης του Πανεπιστημίου Πατρών, από το νέο Ακαδημαϊκό έτος 2022-’23 προβλέπεται:
@ Συνένωση των Τμημάτων Γεωργικής Μηχανικής και Γεωπονίας» από Μεσολόγγι και Αμαλιάδα στο Μεσολόγγι (Γεωπονικό).
@ Συνένωση του Τμήματος Μουσειολογίας και «Ιστορίας-Αρχαιολογίας» σε Πύργο και Αγρίνιο στην Πάτρα (Ιστορίας – Αρχαιολογίας)
@Μεταφορά έδρας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, από το Αίγιο στην Πάτρα (Σχολή Επιστημών Υγείας).
Υπολογίζεται ότι περί τους 2.000 φοιτητές από περιφερειακές πόλεις μετακινούνται φέτος στην Πάτρα.
Αυτή η νέα συνθήκη προκαλεί πλέον ιδιαίτερο… συνωστισμό καθώς το ενδιαφέρον για Φοιτητική Στέγη στην πόλη είναι πρωτοφανές με αποτέλεσμα να αυξάνονται και τα ενοίκια σ ένα ποσοστό της τάξης του 20%.
Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι, με βάση τη ζήτηση, οι τιμές για την φοιτητική στέγη θα μπορούσαν να… εκτοξευτούν όμως, η οικονομική κρίση αλλά και η ανασφάλεια σε σχέση με την πορεία της ύφεσης σε επίπεδο Ευρωζώνης, συγκρατούν μεγάλο μέρος των πιέσεων.
Στελέχη της αγοράς ακινήτων καλούν τους φοιτητές και τις οικογένειές τους να σπεύσουν στην Πάτρα άμεσα καθώς υπάρχει πιθανότητα το… απόθεμα στέγης να εξαντληθεί άμεσα και οι επιλογές να περιοριστούν.

 

ΓΝΩΜΗ


Έχει διαβαστεί 566 φορές