Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Οικονομικοί λόγοι κλείνουν την ΑΔΕΠ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Οικονομικοί λόγοι κλείνουν την ΑΔΕΠ

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Πάτρα: Οικονομικοί λόγοι κλείνουν την ΑΔΕΠ

Αρνητικά τα οικονομικά στοιχεία

Την λύση της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πάτρας ΑΕ αποφάσισε να προτείνει η πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της, επικαλούμενη τα αρνητικά οικονομικά στοιχεία και την ανάγκη να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας του προσωπικού της ΑΔΕΠ.

Οπως αναφέρεται στην εισήγηση του προέδρου της ΑΔΕΠ, Ανδρέα Αντωνόπουλου, που παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, η λύση της επιχείρησης δίνει τη δυνατότητα στο

δημοτικό συμβούλιο, να αποφασίσει για την κατάταξη του προσωπικού σε προσωποπαγείς θέσεις, αντίστοιχες των τυπικών προσόντων τους. Για την δημοτική πλειοψηφία η λύση χαρακτηρίστηκε αναγκαία, καθώς η πορεία της είναι προβληματική. Ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι, τα οικονομικά στοιχεία του ισολογισμού του 2016 είναι -οριακά- αρνητικά, γιατί λήγουν τα προγράμματα και παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην εξόφλησή τους από τους εταίρους. Η δημοτική αρχή επικαλέστηκε ακόμα ότι έχουν υποβληθεί ικανοποιητικές προτάσεις για νέα προγράμματα, τα οποία δεν προβλέπεται να υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

 

Έχει διαβαστεί 1671 φορές