Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Περνά στην αντεπίθεση ο Εμπορικός Σύλλογος και κατηγορεί το Δήμο για τους μποναμάδες
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Περνά στην αντεπίθεση ο Εμπορικός Σύλλογος και κατηγορεί το Δήμο για τους μποναμάδες

από Lepanto RTV

Θεωρεί ότι δεν τηρήθηκε τίποτα από τα συμφωνηθέντα και πωλούνται όλα τα είδη

Ο Εμπορικός Σύλλογος απαντά στο Δήμο σχετικά με τους μποναμάδες της Τριών Ναυάρχων σε έντονο ύφος , με πολλές αιχμές!

Σχετικά με τις θέσεις του Δήμου για τους μποναμάδες  και τις Λαϊκές Αγορές. Επισημαίνουμε τα εξής:

1. Η απάντηση στα έγγραφά μας προς τον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο κ.κ. Πελετίδη, Μελά αναμέναμε να δοθεί με έγγραφο προς το Δ.Σ. του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών όπως συνηθίζεται μεταξύ φορέων θεσμικά και όχι με Δελτίο Τύπου.

2. Αναμέναμε τις απαντήσεις της Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου σε σχέση με τα ερωτήματα που θέσαμε, αντί αυτού δόθηκε ως απάντηση ένα γενικόλογο πολιτικό κείμενο - μανιφέστο με νουθεσίες, καθοδήγηση προς το Δ.Σ. του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών.

3. Ο διάλογος, η διαβούλευση μεταξύ φορέων είναι συστατικά της Δημοκρατίας και ευνομούμενης πολιτείας. Γιατί δεν υπήρξε ανταπόκρισή σας με το υπ' αρ. πρωτοκόλλου 3360 έγγραφό μας από την 8/11/2016, είχαμε ζητήσει συνάντηση που με ευθύνη σας δεν έγινε.

4. Τα έγγραφα του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών δεν παρουσιάστηκαν κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο ούτε καν κληθήκαμε να πούμε τις απόψεις μας.

5. Δεν διαφωνήσαμε να δοθούν 50-60 άδειες σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας και να πωλούνται είδη συναφή σύμφωνα με το έθιμο για ένα διήμερο. Εσείς δώσατε 11 ήμερες λειτουργίας πέραν και της εισήγησης 9 ημερών.

6. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να πωλούνται συγκεκριμένα είδη καταπατήθηκε, ποιούς ελέγχους πραγματοποιήσατε, ποιά τα αποτελέσματα;

7. Τις άδειες της δώσατε σε κάθε δικαιούχο χωριστά ή τις παραδώσατε στον Πρόεδρο του Σωματείου να τις μοιράσει;;; Ενθυμάστε τι έγινε το 20145 με επώνυμες καταγγελίες;

8. Την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας από τα πολυκαταστήματα την υποβοηθούν και οι αποφάσεις της Δημοτικών Αρχών που ανοίγουν Κυριακάτικες αγορές, παζάρια κ.α. σε βάρος των νόμιμων μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων.

9. Πωλούνται ρούχα, είδη υπόδησης, λευκά είδη, ωδικά πτηνά, πλαστικά, πυτζάμες κ.α. εκτός δηλ. απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου. Δημόσια ο Αντιδήμαρχος κ. Μελάς είπε ότι θα κάνει ελέγχους και θα τους απομακρύνει ποιά αποτελέσματα; Εκτός αν την ευθύνη της δική σας πολιτικής για το παζάρι-μποναμάδες θα την χρεώσετε σε άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ανεδείχθη από δημοσιογράφο να έχουν μεταπωληθεί άδειες εργαζόμενοι να λένε ότι είναι υπάλληλοι από το Μπαγκλαντές και ήρθαν από την Αθήνα on camera κ.α.

10. Το παρεμπόριο και η παραοικονομία διακινούν 26-27δις το χρόνο με αποτέλεσμα η χώρα να χάνει μόνο από το Φ.Π.Α., αυτοί προφανώς δεν είναι δύστυχοι και ταλαίπωροι, αλλά είναι το οργανωμένο οικονομικό έγκλημα που χρησιμοποιούν τους δύστυχους και ταλαίπωρους σαν ασπίδα.

11. Τέλος ΟΛΟΙ οι έμποροι είναι αντίθετοι με την επέκταση των Λαϊκών Αγορών, Παζαριών, Κυριακάτικων αγορών και κάθε μορφής εφεύρεσης παρεμπορίου και παραοικονομίας για να τα οικονομούνε οι "εγκέφαλοι". Την προηγούμενη εβδομάδα άλλωστε στη Βάρδα (με επεισόδια στο Δημοτικό Συμβούλιο) απεφασίσθηκε να μην γίνει το παζάρι το Σάββατο παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με τους αγώνες της Ομοσπονδίας ΟΕΣΠΝΔΕ και του οικείου Επαγγελματικού Συλλόγου που ο Πρόεδρος και μέλη του πρόσκεινται στον πολιτικό σας χώρο, εκτός αν ακολουθείται εκεί άλλη πολιτική.

Τέλος θα επιθυμούσαμε αντί να συζητάτε για το "παζάρι των μποναμάδων", που δεν προσδίδει προστιθέμενη αξία στην πόλη μόνο την δυσφημεί, να συζητούσαμε θέματα που θα έκαναν την πόλη κέντρο προσέλκυσης επισκεπτών, (χωριό των ξωτικών Τρίκαλα, Χριστουγεννιάτικο χωριό Αίγιο κ.α.) σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία είμαστε έτοιμοι με προτάσεις και πράξεις να συμβάλλουμε.

Έχει διαβαστεί 1352 φορές