Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Συνελήφθη γνωστός δικηγόρος! Στο Τμήμα μέχρι τη νύχτα!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Συνελήφθη γνωστός δικηγόρος! Στο Τμήμα μέχρι τη νύχτα!

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Συνελήφθη γνωστός δικηγόρος! Στο Τμήμα μέχρι τη νύχτα!

Παρασκήνιο με μηνύσεις και φασαρία σε Δημόσια Υπηρεσία

Συνελήφθη χθες το απόγευμα ο δικηγόρος Φώτης Λεπίδας μετά από μήνυση που του έκανε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης για διατάραξη της ειρήνης σε υπηρεσία. Σύμφωνα με την μήνυση ο γνωστός δικηγόρος που απελύθη από την θέση του νομικού συμβούλου της 6ης ΥΠΕ είχε μεταβεί στην υπηρεσία και διαμαρτυρόταν τόσο έντονα που ο κ. Καρβέλης αναγκάστηκε να τον μηνύσει. Μήνυση όμως έκανε και ο κ. Λεπίδας, ο οποίος αργά χθες το βράδυ αφέθηκε ελεύθερος. O διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης προχώρησε στην απόλυσή του έχοντας στα χέρια του συγκεκριμένα συμβάντα που δείχνουν ότι ο κ. Λεπίδας δεν λειτούργησε προς όφελος της υπηρεσίας.

Μάλιστα αιτιολογεί την απόφασή του στο κείμενο της καταγγελίας με την επισήμανση ότι «συντρέχει σπουδαίος λόγος που επιτάσσει την καταγγελία της σύμβασης έμμισθης εντολής στην ‘’6η ΥΠΕ’’, συνιστάμενος στον κλονισμό της εμπιστοσύνης του φορέα  προς το πρόσωπό του με αποτέλεσμα να έχει επέλθει τόσο σοβαρή διαταραχή στη συνεργασία, ώστε η συνέχιση της σύμβασης,  να αποβαίνει αδύνατη ή εξαιρετικά δυσχερής για τον εντολέα».

 

Στο μεταξύ μήνυση έχει καταθέσει ο δικηγόρος Φώτης Λεπίδας κατά του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη. Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος, “ο διοικητής προχώρησε σε καταγγελία γεμάτη ψεύδη και συκοφαντίες προκειμένου να απομακρυνθεί από τη θέση του νομικού συμβούλου και  να μπουν δικά του πρόσωπα.

Όπως αναφέρει ο κ. Λεπίδας:  «Έχει υποβληθεί μήνυση κατά του κ. Καρβέλη για τρία κακουργήματα και τρία σοβαρά πλημμελήματα. Ο κ. Καρβέλης βάλθηκε να επιβάλει ως δικηγόρους της ΥΠΕ και των νοσοκομείων δύο πρόσωπα, δικούς του ανθρώπους. ‘Ένα συγγενικό του πρόσωπο πρώτου βαθμού και κάποιον φίλο του.  Έκαναν φαυλότητες μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Έκαναν μία καταγγελία σε συνεργασία προφανώς με δικηγόρο που κατηγορείται για υπεξαίρεση 250.000 ευρώ από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Συνασπίστηκαν και έβγαλαν μία βρωμιά σε μία παράνομη καταγγελία της συμβάσεως έμμισθης εντολής που είχα με την υγειονομική περιφέρεια τα τελευταία 20 χρόνια. Πέρα από το γεγονός ότι η καταγγελία είναι άκυρη γιατί έχει γίνει από αναρμόδιο πρόσωπο, πρόκειται για καταγγελία με απαίσια πράγματα που δε θα δεχόταν κανένας άνθρωπος. Μάζεψα όλα τα έγγραφα και αποδεικνύω στους εισαγγελείς ότι όλο αυτό το πράγμα είναι ψέματα. Κατέθεσα μήνυση λοιπόν στον εισαγγελέα και παράλληλα είμαι σε επαφή με το υπουργείο. Έστειλα τη μήνυση εκεί αλλά και στην εθνική αρχή διαφάνειας, στους θεσμικούς παράγοντες. Δεν θα κάνω πίσω από αυτή την τρισάθλια υπόθεση η οποία είναι και σε βάρος του δημοσίου».

 

Έχει διαβαστεί 372 φορές