Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Πόσα και τι είδους περιστατικά δέχτηκε το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα το πρώτο Σαββατοκύριακο λειτουργίας του με επείγοντα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Πόσα και τι είδους περιστατικά δέχτηκε το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα το πρώτο Σαββατοκύριακο λειτουργίας του με επείγοντα

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Πάτρα: Πόσα και τι είδους περιστατικά δέχτηκε το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα το πρώτο Σαββατοκύριακο λειτουργίας του με επείγοντα

Στόχος είναι να γίνει κάτι παρόμοιο σε Γιάννενα, Αγρίνιο, Τρίπολη, Καλαμάτα.

Σχεδόν 60 επείγοντα περιστατικά δέχθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Κέντρου Βορείου Τομέα το πρώτο Σαββατοκύριακο λειτουργίας του.

Πρόκειται για μία κίνηση που σκοπό έχει την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων στην Πάτρα αλλά και η αναβάθμιση της παρεχόμενης πρωτοβάθμιας φροντίδας με την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στόχος  της 6ης ΥΠΕ είναι να γίνουν ανάλογες κινήσεις με ανοιχτά Κέντρα Υγείας τα Σαββατοκύριακα και σε άλλες πόλεις.



Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, «είχαμε 27 περιστατικά το Σάββατο και 31 την Κυριακή. Πρόκειται για παθολογικά, χειρουργικά περιστατικά, καρδιολογικά, αρκετά ορθοπεδικά, παιδιατρικά και οδοντιατρικά.

Κάθε Σαββατοκύριακο θα γίνεται αυτή η κίνηση και κατά τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, εκτός από τους γιατρούς του Βορείου Τομέα θα υπάρχουν και γιατροί από το Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα αλλά και από την Άνω πόλη.

Σκοπός είναι οι συμπολίτες μας να έχουν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας άμεσα και σε επίπεδο ειδικοτήτων για οτιδήποτε χρειαστεί. Τα περιφερειακά κέντρα υγείας όπως της Ερυμάνθειας, Χαλανδρίτσας, της Ακράτας, έχουν εφημέρευση με γενικούς και αγροτικούς γιατρούς. Εδώ έχουμε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Πρακτικά υπάρχουν δηλαδή οι γιατροί που υπάρχουν και στα επείγοντα ενός νοσοκομείου. Θα συναντήσει κανείς στο Βόρειο Τομέα όλες τις ειδικότητες για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα. ‘Έχουμε επίσης ακτινολογικό  εργαστήριο, βιοχημικό εργαστήριο και ότι είναι απαραίτητο για άμεση και πλήρη αντιμετώπιση ενός περιστατικού.

Στόχος είναι να γίνει κάτι παρόμοιο σε Γιάννενα, Αγρίνιο, Τρίπολη, Καλαμάτα.


Στην Πάτρα θα συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε με περαιτέρω κινήσεις ανάπτυξης. Στόχος η εξυπηρέτηση της κοινωνίας και των συμπολιτών με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας μπορεί να παίξει πολύ πιο ουσιαστικό ρόλο στην περιοχή».

Πηγή:thebest.gr
Έχει διαβαστεί 212 φορές