Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Σάλος από τις νέες καταγγελίες - Ποιες επιχειρήσεις στέλνουν «μπράβους» μαζί με τους εργαζόμενους στα ΑΤΜ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Σάλος από τις νέες καταγγελίες - Ποιες επιχειρήσεις στέλνουν «μπράβους» μαζί με τους εργαζόμενους στα ΑΤΜ

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Πάτρα: Σάλος από τις νέες καταγγελίες - Ποιες επιχειρήσεις στέλνουν «μπράβους» μαζί με τους εργαζόμενους στα ΑΤΜ

«Απειλούν» τον Δ. Καραγεωργόπουλο

Του Αλέξανδρου Κογκόλη

Το γύρο της χώρας κάνουν –ξανά από χθες- οι δηλώσεις του Προέδρου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, στην τηλεόραση του Lepanto, αφού δίδεται συνέχεια στην υπόθεση της «συνοδείας των εργαζομένων στα ΑΤΜ από μπράβους».

«“Παρέα” με ανθρώπους που κινούνται στη νύχτα πηγαίνουν στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης των τραπεζών εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα -και στην Πάτρα- προκειμένου να προβούν σε ανάληψη του μισθού τους και να τον παραδώσουν στην “παρέα” η οποία τα επανακαταθέτει στα “μαύρα” ταμεία του εργοδότη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγεωργόπουλος.

«Μιλάμε για μεγάλες, αλλά και «μικρές» επιχειρήσεις της Πάτρας, όπως κομμωτήρια, καταστήματα γρήγορου φαγητού, εταιρίες καθαρισμού, φύλαξης, call center κτλ», υποστηρίζει ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

«Έχουμε απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές και περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών», προσέθεσε ο πρόεδρος των Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Αξίζει να σημειώσουμε επιπροσθέτως πως, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Καραγεωργόπουλου στην τηλεόραση του Lepanto, από τη στιγμή που αποκάλυψε το θέμα, έχουν ξεκινήσει «περίεργα» τηλέφωνα, τόσο προς τον ίδιο, όσο και προς συνεργάτες του, προκειμένου να μη δοθεί  περεταίρω εξέλιξη στο ζήτημα.

Στο μεταξύ, στον απόηχο των παραπάνω, στην Πάτρα βρέθηκε χθες ο Επικεφαλής της Επιθεώρησης Εργασίας, ο οποίος συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη, στο τοπικό υποκατάστημα του Σώματος (Σ.ΕΠ.Ε.), προκειμένου να εξεταστούν διεξοδικά οι  καταγγελίες.

Αποφασίστηκε η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την διερεύνηση των σχετικών καταγγελιών, καθώς απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες των ελεγκτικών και αστυνομικών αρχών για την πάταξη αυτών των παραβατικών συμπεριφορών από εργοδότες.

 

Έχει διαβαστεί 2722 φορές