Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Στον Ανακριτή τη Δευτέρα ο "δικηγόρος" και οι συνεργοί του που εξαπάτησαν πολίτες
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Στον Ανακριτή τη Δευτέρα ο "δικηγόρος" και οι συνεργοί του που εξαπάτησαν πολίτες

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Πάτρα: Στον Ανακριτή τη Δευτέρα ο "δικηγόρος" και οι συνεργοί του που εξαπάτησαν πολίτες

Αποκόμισαν τουλάχιστον 265.000 ευρώ

Στον Ανακριτή αναμένεται να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, αφού σήμερα πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα, ο μαϊμού δικηγόρος, ο οποίος με περίτεχνο τρόπο κατάφερε να αρπάξει από πολίτες 265.000 ευρω. Ο 59χρονος πατρινός  είχε διαγραφεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πάτρας εδώ και πολλά χρόνια. Έκτοτε ζούσε και εργαζόταν στη Θεσσαλία. 

Τον τελευταίο καιρό, επέστρεψε στην πόλη του όπου άνοιξε γραφείο σε συνεργασία με 55χρονη Φιλανδή.

Ο 59χρονος λειτουργούσε στην Πάτρα, γραφείο διεκπεραίωσης νομικών υποθέσεων (διευθετήσεις υποθέσεων κληρονομιάς, υποθέσεων ακινήτων, ρύθμισης δανείων, φορολογικών εκκρεμοτήτων, συμμετοχή σε  διαγωνισμούς του Δημοσίου κ.λ.π.) στο οποίο εργάζονταν και η 55χρονη συνεργός του.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 35 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, που αποκόμισαν οι δράστες, είναι 265.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος προκειμένου να πείσει τα θύματά του ότι προβαίνει σε ενέργειες αναφορικά με τις υποθέσεις που χειρίζεται, κατάρτιζε με την συνδρομή της 55χρονης, σωρεία πλαστών εγγράφων, όπως διαθηκών, γνησίων υπογραφής, ενσήμων και άλλων εγγράφων.

Σε βάρος των εμπλεκομένων δραστών, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, τα μέλη της οποίας με διαρκή δράση διέπρατταν, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, απάτες και πλαστογραφίες.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο του 59χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν σωρεία καταρτισμένων πλαστών εγγράφων και περισσότερους από εκατό φακέλους με υποθέσεις πολιτών, η εξέταση των οποίων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Κατά  τη διάρκεια των επαφών με τα υποψήφια θύματα, στο γραφείο ήταν και ένα τρίτο πρόσωπο, το οποίο παρίστανε τον πελάτη, προκειμένου να πεισθούν τα θύματα ότι όλα βαίνουν καλώς.

 

Έχει διαβαστεί 1508 φορές