Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΠΑΤΡΑ: Τι συμβαίνει με την ασθενή που νοσηλεύεται με λέπρα στο Ρίο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΠΑΤΡΑ: Τι συμβαίνει με την ασθενή που νοσηλεύεται με λέπρα στο Ρίο

από Lepanto RTV
ΠΑΤΡΑ: Τι συμβαίνει με την ασθενή που νοσηλεύεται με λέπρα στο Ρίο

Σε πολύ καλή κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών 65χρονη γυναίκα

Σε πολύ καλή κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών μία 65χρονη γυναίκα που διαγνώστηκε με τη νόσο Χάνσεν, ευρέως γνωστή ως λέπρα. Η υγεία της εξελίσσεται ομαλά με τη θεραπευτική ομάδα της Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής να έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης.

Βέβαια, το κλίμα που έχει δημιουργήσει στην κοινωνία η πανδημία του κορονοϊού φαίνεται να επηρεάζει και τη στάση της κοινωνίας για κάθε λοιμώδες νόσημα που καταγράφεται ακόμα κι αν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.


«Η ασθενής ήρθε στην κλινική μας με εκτεταμένες δερματικές βλάβες. Αμεσα σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του νοσοκομείου μας, τους οφθαλμιάτρους, τους παθολογοανατόμους, τους μικροβιολόγους καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη νόσο Χάνσεν. Ωστόσο, στείλαμε δείγματα στο Αττικόν για επιβεβαίωση απ’ όπου πράγματι μας ήρθε θετική απάντηση», δήλωσε η καθηγήτρια και διευθύντρια της Δερματολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ, Σοφία Γεωργίου.

Η ίδια εξήγησε   ότι «άμεσα ξεκινήσαμε τη θεραπεία της και λάβαμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την απομόνωση του περιστατικού. Ολα δείχνουν ότι η πορεία της εξελίσσεται ομαλά. Η νόσος αυτή είναι μεταδοτική, αλλά η επώασή της μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 10 χρόνια».

 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (ΜΑρίνα Ριζογιάννη)




Έχει διαβαστεί 585 φορές