Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Συνάντηση εργασίας και συντονισμού για την αντιμετώπιση των καταπτώσεων
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Συνάντηση εργασίας και συντονισμού για την αντιμετώπιση των καταπτώσεων

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Συνάντηση εργασίας και συντονισμού για την αντιμετώπιση των καταπτώσεων

Προηγήθηκε άμεση αυτοψία της υφυπουργού στα σημεία από τα οποία διέρχεται ο Οδοντωτός και ιδιαίτερα σε εκείνα που έχουν εκδηλωθεί κατολισθητικά φαινόμενα.

Συνάντηση εργασίας και συντονισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μεταξύ της υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου, του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη.

Αποφασίστηκε προσωρινό κλείσιμο τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής του Οδοντωτού έως την οριστική αντιμετώπιση των καταπτώσεων, η εξέλιξη των οποίων συνδέεται με τις φυσικές καταστροφών (πυρκαγιές, πλημμυρικά φαινόμενα) που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Ιδιαίτερα τονίστηκε ότι η λήψη μέτρων είναι απαραίτητη, καθώς πρώτιστο μέλημα είναι η ασφάλεια των πολιτών.

Κατά την ίδια συνάντηση δρομολογήθηκαν αλλεπάλληλες συσκέψεις συναρμοδίων φορέων για την αντιμετώπιση του γενικότερου φαινόμενου καταπτώσεων που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή και επηρεάζει τα οδικά δίκτυα.

«Στο πλαίσιο της σοβαρής και ουσιαστικής πολιτικής λογοδοσίας εργαζόμαστε με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα για κάθε ζήτημα που προκύπτει και αφορά στην ασφάλεια των πολιτών. Συνεργαζόμαστε και επιχειρούμε συντονισμένα με τους συναρμόδιους φορείς ώστε άμεσα να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες που απαιτούνται και να προχωρήσουμε σε εργασίες αποκατάστασης, ώστε να μην έχουμε ζητήματα στην ασφάλεια της κυκλοφορίας και των μετακινήσεων» ανέφερε σε δήλωσή της η υφυπουργός Μεταφορών.

Αντιστοίχως, ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάζεται με τους συναρμόδιους φορείς ώστε συντονισμένα να παρέμβουμε για την αποκατάσταση των καταπτώσεων. Βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία αναζητώντας βέλτιστες και ολοκληρωμένες λύσεις ώστε οι διελεύσεις των πολιτών να γίνονται με ασφάλεια».Έχει διαβαστεί 382 φορές