Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΠΟΙΟΙ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ «ΝΙΚΗ» ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Παπάδες κατά Μητσοτάκη!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΠΟΙΟΙ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ «ΝΙΚΗ» ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Παπάδες κατά Μητσοτάκη!

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΟΙΟΙ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ «ΝΙΚΗ» ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Παπάδες κατά Μητσοτάκη!

ΦΩΤΟ

«Εμείς στην πόλη γνωριζόμαστε, ξέρουμε ποιοι είμαστε και ξέρουμε και ποιοι είναι αυτοί που συμμετέχουν σε αυτό το κομματικό μόρφωμα που λέγεται «Νίκη» δηλώνει στην «Πολιτεία» ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαϊας ΝΔ Κώστας Ρηγόπουλος. Ποιοι όμως είναι οι υποψήφιοι της Νικης στην Αχαϊα; Ποιοι συγκροτούν το ψηφοδέλτιο;

 

Ο πρώτος σε σταυρούς Σπύρος Τσιρώνης είναι φυσικοθεραπευτής. Το όνομά του είχε εκφωνηθεί στον κατάλογο μαρτύρων υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου, όμως αργότερα ο κ. Κούγιας θεώρησε την μαρτυρία του ήσσονος σημασίας και τον έβγαλε από την λίστα. Είχε πρωταγωνιστήσει ως υγειονομικός σε κινητοποιήσεις κατά των εμβολίων και φυσικά κατηγορούσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη σε σχέση με τα μέτρα που ελάμβαναν για την πανδημία!

 

Ο Παναγιώτης Γκουρβέλος είναι θεολόγος και αδελφός του Αρχιμανδρίτη της Ευαγγελίστριας και «δεξιού χεριού» του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου Αμβρόσιου Γκουρβέλου.

 

Ο Αθανάσιος Πάπας είναι αριστερός ψάλτης στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και εκ των γνωστών αντιεμβολιαστών της πόλης. Εστω και αν στην Εκκλησία που λειτουργεί μέχρι και ιερέας «έφυγε» από κορονοϊό!

 

Ο Τηλέμαχος Κορμπάκης προέρχεται από την «Αναπλαστική» (στην οδό Ιωνίας» αλλά και την «Χριστιανική Στέγη!

 

H Σοφία Περιστεροπούλου είναι επίσης από τον χώρο της εκκλησίας και έχει συγγενική σχέση με γνωστό ιερέα υπέρμαχο του «αντιοικουμενισμού», και οπαδού της «Νίκης»!

 

Η Χρυσούλα Χασομέρη, ανήκει στην ομάδα «Διψώ» του π. Ρουμελιώτη στον Αγ.Ιωαννη Πρόδρομο Παραλίας αλλά και τη «Γεσθημανή»!

 

Η Ξανθή Ντεντοπούλου είναι σύζυγος του κ. Δημήτρη Ξάνθη ο οποίος είναι υπάλληλος του βιβλιοπωλείου «Σωτήρ» στην οδό Γούναρη.

 

Ο Παναγιώτης Κωστόπουλος είναι ανιψιός του Αρχιμανδρίτη Κύριλου Κωστόπουλου, «διεκδικητή» του «θρόνου» της Μητροπόλεως Πατρών αλλά «ηττήθη» από οτν νυν Σεβασμιώτατο Χρυσόστομο.

 

Τέλος ο Νίκος Γκοτσόπουλος είναι γιος του π. Αναστασίου Γκοτσόπουλου και είναι υπεύθυνος νεολαίας του κόμματος ΝΙΚΗ στην Αχαϊα.

 

Σε τουλάχιστον 20 εκκλησίες της Πάτρας και της ευρύτερης περιφέρειας με συμμετοχή 30 ιερέων «δουλεύουν» για τη Νίκη. Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν από την ΔΕΕΠ Αχαϊας ΝΔ πλησιάζουν πιστούς και ιδιαίτερα ηλικιωμένους και χρησιμοποιούν τα εξής επιχειρήματα:

 

  1. Ψήφισε Νίκη είναι θέλημα Θεού.

 

  1. Ότι θα πρέπει να ψηφίσουν Νίκη ή και να είναι υποψήφιοι (αυτά πριν τις πρωτες εκλογές) γιατί έχουν το προορατικό χάρισμα (αυτό που είχε ο Αγιος Παϊσιος ως μοναχός).

 

  1. Μην ψηφίσεις ΝΔ και Μητσοτάκη γιατί έκλεισε τις εκκλησίες την περίοδο του κορονοϊού.

 

Μάλιστα στα Αίγιο, δύο ιερείς με συγγενική σχέση μεταξύ τους αναφέρουν πως… έχουν το προορατικό χάρισμα και άρα θα πρέπει να τους ακούν οι πιστοί και να ψηφίσουν ΝΙΚΗ.

 

Προ ημερών ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, γνωστός και από την «δράση» του τις ημέρες της πανδημίας έγραψε ολόκληρο κείμενο εκθειάζοντας τη ΝΙΚΗ ενώ «έβαλλε» και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ. Λέγοντας μάλιστα τα γνωστά περί κλειστών εκκλησιών. Υπεραμύνθηκε δε και της στάσης του αναφέροντας πως οι ιερείς απευθύνονται στην κοινωνία και διδάσκουν τον νόμο του Θεού, άρα πρέπει να καθοδηγούν και να συμβουλεύουν την κοινωνία. Φυσικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αλλά και ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος είχαν διαφορετική άποψη. Στην πρόσφατη εγκύκλιό του ο Σεβασμιώτατος Πατρών αναφέρει: «Χρειάζεται λοιπόν, πολύ μεγάλη προσοχή, ώστε να μην τραυματίζουμε με τις άκριτες ενέργειές μας και τοποθετήσεις μας την ενότητα της κοινωνίας στην οποία ζούμε. Εμείς είμεθα πάνω από όλα πνευματικοί πατέρες και πνευματικοί οδηγοί του ποίμνιού μας το οποίο ελευθέρως αποφασίζει υπέρ του ενός ή του άλλου πολιτικού σχηματισμού. Οι εχθροί της Εκκλησίας καιροφυλακτούν να πλήξουν την ενότητα του Ιερού Κλήρου με τον Λαό έχοντας ως εφαλτήριο τις εν προκειμένω δικές μας τυχόν άστοχες ενέργειες και συμπεριφορές. Γι αυτό λοιπόν σας επισημαίνω την ανάγκη της προσοχής και την συνέσεως πάντοτε, ιδιαιτέρως όμως κατά το προσεχές διάστημα ώστε να αποφευχθούν άστοχες ενέργειες, κινήσεις, δηλώσεις και τοποθετήσεις κληρικών οι οποίες δημιουργούν προβλήματα και εκθέτουν την Εκκλησία»!

 

Παρ’ όλα αυτά την ώρα που ο Σεβασμιώτατος έγραφε τα παραπάνω, ο π. Αναστάσιπος Γκοτσόπουλος έκανε δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό… υπέρ της Νίκης! Είναι γεγονός ότι πολύ δύσκολα ο Μητροπολίτης Πατρών θα καταφέρει να «μαζέψει» κάποιους ιερείς που εξακολουθούν και τάσσονται δημοσίως υπέρ συγκεκριμένου κόμματος, παροτρύνοντας και τους πιστούς να τους ακολουθήσουν, πολλές φορές επικαλούμενοι… τον Θεό!

 

Η ΝΔ έχει πάρει πολύ σοβαρά το θέμα ενώ έγινε γνωστό πως μέχρι και η ΕΥΠ αλλά και η ΑΑΔΕ ασχολείται με το θέμα. Η «Νίκη» απαντά… «ψάξτε τους λογαριασμούς μας». Την ίδια ώρα ιερείς κάνουν ανυπακοή ακόμη και στην εντολή Μητροπολίτη και προσηλυτίζουν πιστούς (στο κόμμα) με μέθοδο… Ιεχωβάδων! Οι επόμενες ημέρες αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

 


Έχει διαβαστεί 679 φορές