Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 

από Lepanto RTV

ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΧΑΜΗΛΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΧΑΜΗΛΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 

Τα προβλήματα στο Κτηματολόγιο της Ναυπάκτου, προβληματίζουν έντονα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Οι πολίτες δεν προσέρχονται για την υποβολή των δηλώσεων και η διαδικασία αναμένεται να καθυστερήσει πάρα πολύ με συνεχής παρατάσεις. Την Τρίτη, επισκέφθηκε τη Ναύπακτο ο υφυπουργός Γιώργος Δημαράς, προκειμένου να πείσει τους πολίτες να προσέλθουν στα γραφεία κτηματογράφησης.
Ο κ. Δημαράς ανέφερε πως μέχρι τις 10 Ιουνίου που είναι η προθεσμία για την Αιτωλ/νία, θα πρέπει οι πολίτες να σπεύσουν να κάνουν τις δηλώσεις και αν τους λείπουν κάποια δικαιολογητικά, θα μπορούν να τα δώσουν εκ των υστέρων. 
Η ίδια εικόνα επικρατεί και στην Αχαϊα, το ποσοστό των εκτάσεων που έχουν δηλωθεί, μετά βίας ξεπερνά το 9% του συνόλου ενώ στην Αιτωλοακαρνανία το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει μόλις το 16%. Την ίδια ώρα προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα ως προς την συνέπεια του κράτους απέναντι στους ιδιοκτήτες  σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία, καθώς  η πολιτεία ανακοινώνει καταληκτικές ημερομηνίες προκειμένου  να επισπεύσει τη διαδικασία των δηλώσεων ,αλλά δεν έχει φροντίσει να  προβεί σε  έκδοση αποφάσεων, σε ότι αφορά στις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί για τους  δασικούς χάρτες. Επί της ουσίας το κράτος καλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή να πληρώσουν προκειμένου να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους, ενώ ενδέχεται για πολλές από αυτές στη συνέχεια να αποφανθεί πως δεν τους ανήκουν και πως είναι δημόσια γη .

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έχει διαβαστεί 1606 φορές