Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ

300 - 400 ευρώ πήραν από παγκάρι του ναού στη Γλυφάδα

     Στο έλεος των διαρρηκτών βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι ιεροί ναοί στη Φωκίδα. Τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων πολλά και σχεδόν καθημερινά νέα περιστατικά έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Τελευταίο συμβάν είναι αυτό στον ιερό ναό κοιμήσεων της Θεοτόκου στη Γλυφάδα Δωρίδας. Οι διαρρήκτες όπως φαίνεται είναι αρκετά έμπειροι αφού στον συγκεκριμένο ναό δεν άφησαν αποτυπώματα και δεν προξένησαν μεγάλες φθορές παρά μόνο στο παγκάρι της εκκλησίας. Όπως λέει ο επίτροπος του ναού Ανδρέας Καραχάλιος, η διάρρηξη έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ξημερώματα Κυριακής. Το απόγευμα του Σαββάτου, στον εσπερινό όλα ήταν εντάξει λέει ο κ. Καραχάλιος. Την Κυριακή του ο ιερέας και οι επίτροποι, διαπίστωσαν την διάρρξη. Από τις πρώτες εκτιμήσεις τα χρήματα που πήραν ήταν της τάξης των 300- 400 ευρώ.
Ο ιερέας της ενορίας με τους επιτρόπους ήδη απευθύνθηκαν στην αστυνομία και ενημέρωσαν και την Μητρόπολη Φωκίδας. Όπως λέει ο επίτροπος η παρουσία των αστυνομικών στην περιοχή είναι ικανοποιητική αφού πραγματοποιούνται περιπολίες, ωστόσο, οι διαρρήκτες καιροφυλακτούν και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή.
Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος ναός δεν διέθετε σύστημα συναγερμού με την επιτροπή να αποφασίζει την λήψη μέτρων για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών και στο μέλλον.
Έχει διαβαστεί 601 φορές

  •