Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΑΠ Καθηγητή Ι. Καλαβρουζιώτη είχε ο πολιτευτής ΝΔ Αχαΐας Ανδρέας Τσώκος.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΑΠ Καθηγητή Ι. Καλαβρουζιώτη είχε ο πολιτευτής ΝΔ Αχαΐας Ανδρέας Τσώκος.

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΑΠ Καθηγητή Ι. Καλαβρουζιώτη  είχε ο πολιτευτής ΝΔ Αχαΐας Ανδρέας Τσώκος.

Ανδρέας Τσώκος: «Ιστορική στιγμή για τα ελληνικά πανεπιστήμια και το ΕΑΠ, με ενίσχυση της λειτουργίας τους και διεθνοποίηση του κύρους τους»

Έπειτα από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση του δημόσιου Πανεπιστημίου και το πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων, με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.), Ιωάννη Καλαβρουζιώτη συναντήθηκε ο πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία Ανδρέας Τσώκος.

Από τα πρώτα κιόλας άρθρα του νομοσχεδίου που εισηγήθηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχουν οι διατάξεις για την ενίσχυση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Ο Καθηγητής της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης επεσήμανε στη συζήτηση που είχε με τον Ανδρέα Τσώκο ότι βελτιώνονται οι διαδικασίες εντός του εκπαιδευτικού φορέα και παράλληλα ανοίγονται νέες δυνατότητες για την περαιτέρω διεθνοποίηση και εξωστρέφειά του.

Σχετικά ο πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία Ανδρέας Τσώκος αναφέρει: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τόλμησε να εισηγηθεί και να εφαρμόσει μια καθοριστικής σημασίας ρύθμιση για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Με το νομοσχέδιο αυτό, η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα αλλάζει ριζικά, προσφέροντας ακόμα περισσότερες εκπαιδευτικές ευκαιρίες για τους νέους μας αποτρέποντας τη φυγή τους στο εξωτερικό. Παράλληλα, δημιουργεί χώρο στους αξιόλογους Έλληνες επιστήμονες και ακαδημαϊκούς της διασποράς να επιστρέψουν και να προσφέρουν στη χώρα.

Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας και ιδιαίτερα για το ΕΑΠ που έχει αποδείξει τις δυνατότητες ενός εξωστρεφούς πανεπιστημιακού φορέα, με μεγάλη προσφορά στην ελληνική κοινωνία, χιλιάδες αποφοίτους, πολλά και πλούσια προγράμματα σπουδών σε μεγάλο εύρος ακαδημαϊκών πεδίων. Συζήτησα για τις νέες εξελίξεις με τον Πρόεδρο του ΕΑΠ, Καθηγητή Ι. Καλαβρουζιώτη, καθώς με τη συνεργασία μας πιστεύω στη γόνιμη εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου, προς όφελος των φοιτητών αλλά και των τοπικών μας κοινωνιών. Η χώρα μας, με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί πλέον να κοιτάζει με σιγουριά και αισιοδοξία στο μέλλον, με στέρεες βάσεις εξωστρέφειας».

Έχει διαβαστεί 85 φορές