Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη με την διοίκηση του «Παπαχαραλάμπειου» ΕΑΚ Ναυπάκτου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη με την διοίκηση του «Παπαχαραλάμπειου» ΕΑΚ Ναυπάκτου

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη με την διοίκηση του «Παπαχαραλάμπειου» ΕΑΚ Ναυπάκτου

Ενίσχυση για το «Παχαραλάμπειο» Ναυπάκτου, καθώς αντιστοιχούν 11 εργαζόμενοι από τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ

Με τις διοικήσεις των Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας και «Παπαχαραλάμπειου» Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ναυπάκτου πραγματοποίησε τηλεδιασκέψεις ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της σειράς επαφών που έχει τις τελευταίες ημέρες με τους επικεφαλής των αθλητικών υποδομών, οι οποίες εποπτεύονται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Είχαν προηγηθεί εκείνες με τα ΕΑΚ Θεσσαλονίκης – Καυτανζογλείου, Λάρισας, Ηρακλείου, Χανίων, Πάτρας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού συνεχάρη τους προέδρους των δύο αθλητικών κέντρων, Δημήτρη Καραγιάννη και Γιώργο Μίχο, αντίστοιχα, καθώς και τα μέλη των διοικήσεων, τακτικά και αναπληρωματικά, τα οποία δουλεύουν επαγγελματικά και με συνέπεια, τιμώντας την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και τη δική του, αφήνοντας θετικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία με τη δραστηριότητα και τη διαχείριση των αθλητικών υποδομών.

Στη συνέχεια, ο κ. Αυγενάκης, αναφέρθηκε αναλυτικά στα γρήγορα αντανακλαστικά του Υφυπουργείου και στη σειρά προληπτικών ενεργειών που έγιναν προτού καν κλιμακωθεί στη χώρα μας ο Covid-19 (απολυμάνσεις εγκαταστάσεων, επιστολή σε Δήμους να πράξουν το ίδιο, πρόβλεψη για κεκλεισμένων των θυρών αγώνες, μέριμνα εξαίρεσης των προετοιμαζόμενων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τα μέτρα απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων προτού καν να το ζητήσει η ΔΟΕ) και ζήτησε την ίδια επαγρύπνηση και ταχύτατα αντανακλαστικά από όλους μόλις επιτραπεί η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, με σύνθημα «να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία», επεξεργάζεται ένα πακέτο δράσεων που αφορούν στις αθλητικές υποδομές μόλις ο αγώνας ενάντια στον κορωνοϊό καταστεί νικηφόρος. Επ’ αυτών ζητήθηκαν προτάσεις και παρατηρήσεις από τις διοικήσεις των δύο αθλητικών κέντρων, προκειμένου οι εγκαταστάσεις τους να αναβαθμιστούν περαιτέρω, προς όφελος της αθλητικής οικογένειας και να «ανοίξουν» περισσότερο στις τοπικές κοινωνίες.


 
Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε και τις διαδικτυακές καμπάνιες του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», του Υφυπουργείο Αθλητισμού που προωθούν τις βασικές αρχές του αθλητισμού, τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη. Τις δράσεις για την αιμοδοσία ανά την επικράτεια (ήδη διεξήχθησαν σε Ιωάννινα, Άγιο Κοσμά, Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκη, ΣΕΦ και θα ακολουθήσουν ΟΑΚΑ και Πάτρα), αλλά και για τις δημοπρασίες αθλητικών ενθυμίων Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας, που ξεκίνησαν σήμερα με τη φανέλα του Νίκου Γκάλη και τα γάντια του Μιχάλη Ζαμπίδη και θα συνεχιστούν με αντικείμενα των Κακλαμανάκη, Πετρούνια, Τσιτσιπά, Σάκκαρη κ.ά. Τα έσοδα από τις δημοπρασίες θα κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό για την ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας στον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό.

Αναφορά έγινε και στη συμφωνία με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση για τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ, μέσω των οποίων θα απορροφηθούν στα ΕΑΚ 249 εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων.

Στο «Παχαραλάμπειο» ΕΑΚ Ναυπάκτου αντιστοιχούν 11 και στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας 6, που προφανώς θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αποδοτικότερη λειτουργία τους.

Οι διοικήσεις των δύο αθλητικών κέντρων μετέφεραν τη μεγάλη ικανοποίηση των τοπικών αθλητικών κοινοτήτων για την ένταξη όλων των φορέων τους στα Μέτρα Στήριξης για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα και στάθηκαν στο γεγονός ότι για πρώτη φορά η Πολιτεία δείχνει τέτοια άμεση μέριμνα, ενώ εξήραν και την αποτελεσματικότητα, γενικότερα, των μέτρων της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Έχει διαβαστεί 1277 φορές