Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Τρένο: Επιστολή σε Μητσοτάκη... ενώ "οι εργασίες προχωρούν ως είχαν"
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Τρένο: Επιστολή σε Μητσοτάκη... ενώ "οι εργασίες προχωρούν ως είχαν"

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Τρένο: Επιστολή σε Μητσοτάκη... ενώ "οι εργασίες προχωρούν ως είχαν"

Σε δεύτερη φάση ανθρώπινη αλυσίδα κατά μήκος της γραμμής

Επιστολή στον Πρωθυπουργό θα στείλει η επιτροπή αγώνα των κατοίκων για το Τρένο στην Πάτρα, όπως αποφασίστηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Δήμαρχο Πατρέων και αντιδημάρχους.

Στην επιστολή θα τον ενημερώνουν πως δεν θα κάνουν πίσω στο θέμα της πλήρους υπογειοποίησης, από το Ρίο έως το λιμάνι, όπως έχει αποφασίσει ομοφώνως και το Δημοτικό Συμβούλιο.

"Ο κ. Καραμανλής είχε δεσμευτεί πως θα μας ενημέρωνε επισήμως και επισταμένως, με βάση μελέτες, για το πως θα περάσει το τρένο από την πόλη. Παρ όλα αυτά η ΕΡΓΟΣΕ, σε συνεννόηση μαζί του, έδωσε εντολή στον εργολάβο να συνεχίσει τα έργα στο τμήμα Ρίο-Κανελλοπούλου, με επιφανειακή διέλευση", τονίζουν μέλη της επιτροπής αγώνα.

Επιπροσθέτως, σε δεύτερη φάση, οι κάτοικοι θα δημιουργήσουν ανθρώπινη αλυσίδα κατά μήκος της γραμμής, ανα δύο μέτρα απόσταση, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα.

Στην επιτροπή συμμετέχουν σύλλογοι από το Ρίο έως τον Άγιο Διονύσιο.

Αναμένεται να υπάρξει συνάντηση των κατοίκων και με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Σαφώς, ο τελευταίος λόγος ανήκει στο υπουργείο που βρήκε το έργο χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στις εργασίες που είναι υποχρεωμένο να εκτελέσει, παρά τα όσα είχε εξαγγείλει από το Δημαρχείο προεκλογικά ο κ. Σπίρτζης. Ότι δηλαδή θα υπογειοποιούνταν. Στην ουσία υπήρξαν λόγια, αλλά οι μελέτες δεν άλλαξαν ποτέ!

"Είτε ως μελέτη, είτε με τη μορφή δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος, είτε ως έγκριση της ΕΕ για μια νέα τροποποιημένη σύμβαση, εμείς δεν είδαμε τίποτε", τονίζεται από στελέχη του Υπουργείου.

Έχει διαβαστεί 1178 φορές