Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Τηλεδιάσκεψη σχετικά με την υλοποίηση του έργου «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου τέως Δήμου Λιδωρικίου και νυν Δήμου Δωρίδος στο Ν. Φωκίδος» (Παραλίμνιος Αγωγός Μόρνου).
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Τηλεδιάσκεψη σχετικά με την υλοποίηση του έργου «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου τέως Δήμου Λιδωρικίου και νυν Δήμου Δωρίδος στο Ν. Φωκίδος» (Παραλίμνιος Αγωγός Μόρνου).

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Τηλεδιάσκεψη σχετικά με την υλοποίηση του έργου «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου τέως Δήμου Λιδωρικίου και νυν Δήμου Δωρίδος στο Ν. Φωκίδος» (Παραλίμνιος Αγωγός Μόρνου).

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή του Νομού μας, Υφυπουργού κ. Ιωάννη Μπούγα, πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2024 τηλεδιάσκεψη, με θέμα συζήτησης τις εξελίξεις σχετικά με την υλοποίηση του έργου «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου

τέως Δήμου Λιδωρικίου και νυν Δήμου Δωρίδος στο Ν. Φωκίδος» (Παραλίμνιος Αγωγός Μόρνου).

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι: κ. Νίκος Παπαθανάσης - Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Θανάσης Κοντογεώργης - Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος - Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ιωάννης Μπούγας - Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φωκίδας, κ. Δημήτρης Σκάλκος - Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης ΕΣΠΑ, κα Δήμητρα Λυγούρα - Γεν. Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Εμμανουήλ Γραφάκος - Γεν. Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Ορέστης Καβαλάκης - Διοικητής ΕΥΣΤΑ – Ταμείο Ανάκαμψης, κ. Φάνης Σπανός - Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Γιώργος Δελμούζος - Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος - Δήμαρχος Δωρίδος, κ. Χαράλαμπος Σαχίνης - Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ, κα Χριστίνα Χριστοπούλου - Διευθύντρια Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και κ. Νίκος Σέργης - Διευθυντής Μονάδας ΣΔΙΤ.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, γνωστοποιήθηκε με απόλυτη σαφήνεια σε όλους τους συμμετέχοντες η σταθερή θέση της για τη σπουδαιότητα  και αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου για τη Δωρίδα.

Με τη διαβεβαίωση ότι και από την πλευρά τους υπάρχει η αποδοχή της αναγκαιότητας της υλοποίησης του έργου, αλλά και η ισχυρή βούληση από πλευράς της κυβέρνησης να εξευρεθεί άλλη πηγή χρηματοδότησης και το έργο  να πραγματοποιηθεί όπως ακριβώς είχε εξαγγελθεί.

Συνεχίζεται εξάλλου η διαδικασία της κατακύρωσης προσωρινού αναδόχου, ενώ θα ενημερωθείτε εκ νέου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε τόσο σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας μόνο θλίψη μπορεί να μας προκαλέσει η στάση της μείζονος αντιπολίτευσης και του κ. Καπεντζώνη προσωπικά!

Ενώ και ο ίδιος ευθύνεται για την καθυστέρηση της υπογραφής και αποστολής της μελέτης, στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, μας εγκαλεί για δήθεν απόκρυψη εγγράφου! Να του θυμίσουμε ότι μέχρι 31/12/2023 ήταν ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τις απαραίτητες ενέργειες ενώ  χρειάστηκε να παρέμβουμε  ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες της Δωρίδος ότι δεν θα αναλωθούμε σε κοκορομαχίες, αλλά θα μείνουμε προσηλωμένοι με συνέπεια στις δεσμεύσεις μας συνεχίζοντας να διεκδικούμε απερίσπαστα το καλύτερο για τον τόπο μας.

                                                                                          

Έχει διαβαστεί 262 φορές