Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΔΡΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΔΡΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΔΡΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής και κοινωνικής ένταξης των παιδιών Ρομά και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και διακρίσεων

πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25/4/2024 επίσκεψη στο 14ο Νηπιαγωγείο από την Αντιδήμαρχο Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας κ. Γεωργία Μπόκα, τη Διευθύντρια  κ. Τσίνα Μαρία και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Αγρινίου, εν όψει της εορτής του Πάσχα.

Η Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή τη νηπιαγωγό κ. Γαρουφαλιά Παπασωτήρη, την οποία και συγχάρηκε για το σημαντικό έργο τονίζοντας ότι,  οι δράσεις για την υποστήριξη της εκπαίδευσης των παιδιών Ρομά, παραμένουν επιτακτική ανάγκη και πρόκληση για την καταπολέμηση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων και την ομαλή  πρόσβαση παιδιών Ρομά στο σχολείο.

Μέσα σε ένα ζεστό περιβάλλον οι μικροί μαθητές σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου δημιούργησαν με ενθουσιασμό πασχαλινές λαμπάδες. Όλοι μαζί, τιμώντας  την Ανάσταση του Λαζάρου, αναβίωσαν το έθιμο των ημερών τραγουδώντας τα παραδοσιακά κάλαντα.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με το μοίρασμα γλυκισμάτων και των λαμπάδων που δημιουργήθηκαν από όλη την ομάδα, προσφέροντας χαρά και χαμόγελα όχι μόνο στους μαθητές αλλά και σε όσους συμμετείχαν στη δράση αυτή.

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγρινίου είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2021-2027 με κωδικό ΟΠΣ 6001988.


Έχει διαβαστεί 347 φορές