Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Την Αγία Ζώνη της Θεοτόκου υποδέχεται σήμερα η Πάτρα - Δείτε το πρόγραμμα των Ακολουθιών
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Την Αγία Ζώνη της Θεοτόκου υποδέχεται σήμερα η Πάτρα - Δείτε το πρόγραμμα των Ακολουθιών

από Lepanto RTV

Αναμένεται πλήθος πιστών απο τις γύρω περιοχές

Σήμερα Παρασκευή και ώρα 5 το απόγευμα, θα γίνει η υποδοχή της Τιμίας ζώνης της Παναγίας από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου αγίου Όρους, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα όπου και θα τελεστή δοξολογία.

Έπειτα η Τιμία ζώνη θα τεθεί σε προσκύνημα και καθημερινά θα τελούνται Ιερές ακολουθίες και θεία λειτουργία.

Όπως είχε γράψει το tempo24.gr, σε ένα πυκνό ακροατήριο στο ξενοδοχείο Patra Palace είχε μιλήσει πριν από ένα χρόνο, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, Εφραίμ. Ο κ. Εφραίμ είχε δεσμευτεί, ενώπιον του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου, ότι μέσα στο 2016 θα φέρει για προσκύνημα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα της Τίμια Ζώνη της Παναγίας. 

«Το θέμα της ελεύσεως ενός προσκυνήματος δεν γίνεται για οικονομικούς λόγους αλλά για πνευματικούς. Γίνεται πρωτίστως γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη από πνευματικό επιστηριγμό, για πνευματική τόνωση και ηθική υποστήριξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.κ. Χρυσόστομος προσθέτοντας ότι τα χρήματα που θ’ αφήσουν οι πιστοί στα παγκάρια του νέου ιερού ναού του Αγίου Ανδρέου όπου θα τεθεί για προσκύνημα η Τιμία Ζώνη έως και το πρωί της 9ης Νοεμβρίου 2016, αφού καταμετρηθούν, θα διατεθούν μόνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς και την εξυπηρέτηση του Λαού. Θα διατεθούν και για τους Υπότροφους σπουδαστές της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών (αυτή τη στιγμή η Μητρόπολη στηρίζει με 7.500 ευρώ 18 συνολικά υπότροφους) αλλά και για τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Λύχνος της Μητροπόλεως.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Έχει διαβαστεί 1522 φορές