Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Υπεγράφη η σύμβαση για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού του Γαλαξιδίου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Υπεγράφη η σύμβαση για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού του Γαλαξιδίου

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Υπεγράφη η σύμβαση για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού του Γαλαξιδίου

Π. Ταγκαλής: «Δήμος Δελφών και Δ.Ε.Υ.Α. προχωρούν στην υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου»

Ο Δήμος Δελφών και η Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών προχωρούν στο πιο σημαντικό στάδιο ενός κορυφαίου έργου περιβαλλοντικής σημασίας, αυτό της αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού του Γαλαξιδίου, καθώς την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο για την πραγματοποίησή του.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση-Αναβάθμιση ΕΕΛ Γαλαξιδίου, υποέργο της πράξης «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων Δήμου Δελφών», είναι προϋπολογισμού 1.781.200,47 ευρώ (προ ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η εκπόνηση της οριστικής μελέτης, της μελέτης εφαρμογής και κάθε είδους συμπληρωματικής μελέτης, που θα καθορίσουν την βέλτιστη λύση εγκατάστασης νέου ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και τη συντήρηση του υφιστάμενου όπου απαιτείται. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, στο πλαίσιο πάντα του ίδιου έργου, προβλέπεται να γίνει η δοκιμαστική του λειτουργία για έξι μήνες και ακολούθως η κανονική του, μαζί με τη συντήρηση, για τρία χρόνια.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών, κ. Ιωάννης Μανανάς, τονίζοντας τη σπουδαιότητα πραγματοποίησης του εν λόγω έργου, εστιάζει στο ότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, εξασφαλίζοντας υψηλής ποιότητας εκροή, αλλά και ελαχιστοποίηση των οχλήσεων. Αντιστοίχως ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, σημειώνει: «Ένα ακόμα έργο προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας μπαίνει σε φάση υλοποίησης. Η αναβάθμιση του βιολογικού του Γαλαξιδίου θα παρέχει τη δυνατότητα καλύτερου ελέγχου για την αποφυγή προβλημάτων, ενώ ταυτόχρονα με τη χρήση νέων τεχνολογιών θα επέλθει και μείωση του κόστους λειτουργίας».


Έχει διαβαστεί 365 φορές