Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Τίμησαν την Τσικνοπέμπτη οι εργαζόμενοι της Ένωσης Αγρινίου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Τίμησαν την Τσικνοπέμπτη οι εργαζόμενοι της Ένωσης Αγρινίου

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Τίμησαν την Τσικνοπέμπτη οι εργαζόμενοι της Ένωσης Αγρινίου

Δεν πτοήθηκαν από τον άστατο καιρό. Έφαγαν και γιόρτασαν με την ψυχή τους

Η Τσικνοπέμπτη είναι γιορτή της ορθόδοξης παράδοσης στην οποία καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος, καθώς οι πιστοί προετοιμάζονται για τη μεγάλη νηστεία της σαρακοστής και φροντίζουν να καταναλώσουν όσες ποσότητες κρέατος έχουν απομείνει.

Στο πέρασμα των χρόνων η ημέρα απέκτησε περισσότερο «πανηγυρικά» χαρακτηριστικά, παραμένει, ωστόσο ως μια ιδιαίτερη για τη λαογραφική μας παράδοση ημέρα, με πολλούς συμβολισμούς.

Οι εργαζόμενοι του Α. Σ. Ένωση Αγρινίου, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν σήμερα στην πόλη, τηρώντας και φέτος την παράδοση, «τσίκνισαν» έξω από το Κατάστημα Συνεταιριστικών Προϊόντων, δίπλα απ’ τα κεντρικά γραφεία του συνεταιρισμού, στην οδό Παπαϊωάννου 15, όπου από νωρίς στήθηκαν οι ψησταριές και φυσικά υπήρχαν πολλά συνοδευτικά των κρεάτων, όπως ελιές παραγωγής μας και τυριά Αμφιλοχίας Γη κ.α., από το ίδιο το κατάστημα.

Πολλά ήταν και τα κεράσματα σε πελάτες και περαστικούς πολίτες, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και αυτή την πλευρά των εργαζομένων. Στο τέλος έγινε διανομή σε όλους τους εργαζομένους.

Καλή σαρακοστή!


Έχει διαβαστεί 563 φορές