Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ναύπακτος: Υπερεξουσίες στις «ομάδες» της Δημοτικής Αρχής… για να μην υπάρξει διάσπαση
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ναύπακτος: Υπερεξουσίες στις «ομάδες» της Δημοτικής Αρχής… για να μην υπάρξει διάσπαση

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Ναύπακτος: Υπερεξουσίες στις «ομάδες» της Δημοτικής Αρχής… για να μην υπάρξει διάσπαση

Από Τ. Λουκόπουλο και Κ.Καρακώστα

Το πώς θα πορευτεί ο δήμος Ναυπάκτου τα υπόλοιπα περίπου 2,5 χρόνια της δημαρχιακής θητείας που απομένει, μέχρι το έτος εκλογών 2019, είναι το ερώτημα που πλανάται στα πολιτικά «πηγαδάκια» της πόλης, αλλά και σε καθημερινές συζητήσεις συμπολιτών, καθώς παρατηρούνται σοβαρότατοι «τριγμοί» στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής.

Διαφορές αντιλήψεων…

Πρόκειται για διαφωνίες που προκαλούνται στην «καρδιά» της πλειοψηφίας, λόγω του ότι αποτελείται από ετερόκλητες δυνάμεις, που «συναντήθηκαν», έχοντας ως στόχο να ανατρέψουν τη δημοτική αρχή Μπουλέ. Έτσι, ομονόησαν και το πέτυχαν, με ένα μάλιστα μεγάλο ποσοστό, πράγμα που σημαίνει ότι οι Ναυπάκτιοι είχαν ευρύτατες προσδοκίες. Την επόμενη κιόλας ημέρα όμως άρχισαν να αναδεικνύονται οι διαφορές αντιλήψεων.

Από ποιους απαρτίζεται η Δημοτική Αρχή

Ουσιαστικά, μέσα σε αυτή την ομάδα ενυπάρχει το ΣΥΡΙΖΑϊκό μπλοκ της πρώην «Κίνησης Πολιτών» του Κ. Καρακώστα, στην επιρροή του οποίου ανήκε και ο Δήμαρχος, Τ. Λουκόπουλος. Επίσης, υπάρχει ένα τμήμα του Γ. Μπουλέ με τον Χ. Σαλαμούρα, ο οποίος μπήκε στην ομάδα μετά από διαφωνίες με τον πρώην δήμαρχο.

Τα στελέχη της πλειοψηφίας χρειάστηκαν και τη συνδρομή της δυναμικής Παπαθανάση για να μπορέσουν να εισχωρήσουν και σε αυτό το χώρο. Ως εκ τούτου, απευθύνθηκαν στον Θ. Κοτρωνιά ο οποίος είχε την επιρροή του στην Αποδοτία. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν και κάποιες δεξιές προσμίξεις, με τους Γ. Σύψα, Π. Κοτίνη, Π. Κονίδα που κάλυψαν όλους τους χώρους.

«Οδηγοί» Λουκόπουλος και Καρακώστας

Μετά από όλα αυτά φθάνουμε στο σήμερα, όπου διαφαίνεται πως έχουν δημιουργηθεί «φράξιες», οι οποίες προς το παρόν δεν βγαίνουν στην επιφάνεια, αφού ακόμη η παράταξη οδηγείται από τους Τ. Λουκόπουλο και Κ. Καρακώστα. Ο δεύτερος ουσιαστικά καθόρισε και την στρατηγική σύγκρουσης με τον Γ. Ράπτη, θέλοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις, γι’ αυτό και ο δήμαρχος προχώρησε στην

κίνηση αποπομπής του πρώην Αντιδημάρχου. Ουσιαστικά η αντιμαχία με τον κ. Ράπτη ήταν προδιαγεγραμμένη, αλλά το θέμα ήταν ποιος θα κάνει το πρώτο βήμα.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατηθεί συμπαγής η δημοτική πλειοψηφία, έχοντας ως στόχο να μην ανατραπεί μέχρι το 2019 που θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες εκλογές.

Τους ενώνει ο Τ. Λουκόπουλος…αλλά με παραχώρηση απεριόριστων εξουσιών

Ως εκ τούτων, η παρουσία του Τ. Λουκόπουλου στη κεφαλή, κρίνεται απαραίτητη, καθώς αποτελεί το συνδετικό κρίκο όλων, παραχωρώντας όμως απεριόριστες εξουσίες σε όλους τους αντιδημάρχους. Με βάση αυτή τη λογική, για να ξανά διεκδικήσει η εν λόγω ομάδα τις εκλογές πρέπει να έχει επικεφαλής το νυν Δήμαρχο, διαφορετικά θα υπάρξει διάσπαση. Μετά τις εκλογές βέβαια εκείνοι που έχουν φιλοδοξίες θα τις εμφανίσουν, περιμένοντας το ποιος θα πάρει το «δαχτυλίδι» της διαδοχής.

Κάλπη με πολιτικά κριτήρια

Εξάλλου, εκτιμάται ότι ισχυρό προβάδισμα στην επόμενη κάλπη θα έχει ο συνδυασμός που θα προέρχεται από τον κεντροδεξιό χώρο, ενώ διατηρεί μειωμένες πιθανότητες και η επικράτηση της παράταξης Μπουλέ. Οι εκλογές του 2019 φαίνεται ότι θα κριθούν σε πολιτικό επίπεδο πλέον, ενώ κριτήριο για τους ψηφοφόρους θα αποτελέσει και η στάση της σημερινής δημοτικής αρχής.

 

Έχει διαβαστεί 1407 φορές