Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Βίτσας: Δεν θα υπάρξουν μέτρα για το 2017 και το 2018
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Βίτσας: Δεν θα υπάρξουν μέτρα για το 2017 και το 2018

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Βίτσας: Δεν θα υπάρξουν μέτρα για το 2017 και το 2018

Μαζί θα ψηφιστούν μέτρα και αντίμετρα

Δεν θα υπάρξουν μέτρα για το 2017 και το 2018, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σημειώνοντας ότι τα μέτρα και τα αντίμετρα που θα εφαρμοστούν στη συνέχεια θα ψηφιστούν μαζί στη Βουλή και ενώ θα έχουν συμφωνηθεί τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Μιλώντας στον Σκάι, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι «η χρονική ακολουθία έχει ως εξής: Τα τεχνικά κλιμάκια λύνουν τα τεχνικά ζητήματα της αξιολόγησης -κάτι που δεν είναι δύσκολο αφού τα περισσότερα ζητήματα έχουν λυθεί από τον περασμένο Νοέμβριο-οριστικοποιούνται τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, μπαίνουμε στην ποσοτική χαλάρωση, τελειώνουμε με τη μεγάλη δόση τον Ιούλιο του 2017 και μπαίνουν οι βάσεις για την ανάπτυξη».

Ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι τα μέτρα και τα αντίμετρα και το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους είναι πακέτο, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει πλαίσιο πολιτικής συμφωνίας για την αξιολόγηση. Ξεκαθάρισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι στη Βουλή θα ψηφιστούν τα μέτρα και τα αντίμετρα μαζί, ενώ δεν υπάρχει λόγος να ψηφιστούν τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι η Παγκόσμια Τράπεζα δεν θα χρηματοδοτήσει με δανεισμό 3 δισ. ευρώ πρόγραμμα για την ανεργία είπε ότι η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για τη μείωση της ανεργίας, αλλά προσέθεσε ότι την ώρα που βγαίνεις από προγράμματα δεν είναι ανάγκη να φορτωθείς και άλλες δεσμεύσεις.

Έχει διαβαστεί 1516 φορές