Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Εντός ημερών η επίθεση στη νήσο Γκουάμ, λέει η Β.Κορέα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Εντός ημερών η επίθεση στη νήσο Γκουάμ, λέει η Β.Κορέα

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Εντός ημερών η επίθεση στη νήσο Γκουάμ, λέει η Β.Κορέα

Ετοιμάζονται οι πύραυλοι

Την τελική έγκριση του Κιμ Γιόνγκ Ουν αναμένει το σχέδιο για την επίθεση στη νήσο Γκουάμ, αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό, όπως μετέδωσαν τα Μέσα Ενημέρωσης της Βορείου Κορέας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Πιονγιάνγκ σκοπεύει να εκτοξεύσει τέσσερις πυραύλους με στόχους «κοντά στο νησί».

Πάντως, από την ανακοίνωση των μέσων ενημέρωσης του καθεστώτος, φαίνεται ότι το σχέδιο -αν και εφόσον υπάρχει- δεν ήταν τόσο άμεσο όσο είχε φανεί αρχικά.

«Ο Στρατός θα ολοκληρώσει το σχεδιασμό έως τα μέσα Αυγούστου και στη συνέχεια το σχέδιο θα παραδοθεί στον Κιμ Γιονγκ Ουν για την τελική έγκριση» είναι η νέα εκδοχή.

Το καθεστώς αναφέρει επίσης ότι θα χρησιμοποιηθούν πύραυλοι Hwason-12 (βορειοκορεάτικης κατασκευής), «που θα διασχίσουν απόσταση 3.356,7χλμ για να πέσουν στα χωρικά ύδατα σε απόσταση 30-40χλμ από το Γκουάμ».

Στην ίδια τη νήσο Γκουάμ οι κάτοικοι, όπως μεταδίδει το BBC, δεν φαίνεται να ανησυχούν από όλες αυτές τις ανακοινώσεις, εκτιμώντας ότι πρόκειται για «ρητορική κενή περιεχομένου».

Ο κυβερνήτης Έντι Κάλβο δήλωσε μάλιστα ότι έχει ακούσει και στο παρελθόν αντίστοιχες απειλές.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή από τη Βόρειο Κορέα.

Σε δηλώσεις του από τη νήσο Γκουάμ όπου σταμάτησε το αεροσκάφος του για ανεφοδιασμό, ο Τίλερσον υπερασπίστηκε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος την Τρίτη απείλησε την Βόρειο Κορέα με «φωτιά και οργή». 

O Αμερικανός πρόεδρος ήθελε απλά να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη Βόρειο Κορέα, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Τίλερσον είπε ότι είναι αισιόδοξος πως οι προσπάθειες πιέσεις τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Κίνα μπορούν να οδηγήσουν σε νέο διάλογο με την Πιονγκγιάνγκ «για ένα διαφορετικό μέλλον».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζον Μάτις προειδοποίησε την Β.Κορέα να αποφεύγει πράξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν «στο τέλος του καθεστώτος της και στην καταστροφή του λαού της».

Έχει διαβαστεί 1388 φορές