Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Κινητικότητα για τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Τσίπρα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Κινητικότητα για τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Τσίπρα

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Κινητικότητα για τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Τσίπρα

«Εντός των επόμενων ημερών»

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι επαφές ανάμεσα στην Αθήνα και την Ουάσιγκτον για την τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», υπάρχει έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου το τηλεφωνικό ραντεβού Τραμπ-Τσίπρα να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών, κάτι το οποίο για την Αθήνα θεωρείται προϋπόθεση ώστε να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες για τη στάση των ΗΠΑ επί της νέας διοίκησης σε σειρά θεμάτων που, έως αυτή τη στιγμή, παραμένει ασαφής. 

Παράλληλα, αναζητείται ημερομηνία, αλλά και τοποθεσία για την πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον νέο Αμερικανό ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον και τον Ελληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

Η ατζέντα, προφανώς, δεν περιορίζεται στις γεωστρατηγικές εξελίξεις και τα ελληνοτουρκικά. Είναι απολύτως σαφές ότι οι επαφές κορυφής –ιδίως εκείνη του κ. Τσίπρα με τον κ. Τραμπ– αναμένεται να ξεδιαλύνουν και τη στάση που τελικά θα τηρήσουν οι ΗΠΑ και στο ζήτημα του ελληνικού προγράμματος.

Πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Τραμπ είχε δηλώσει ότι το ζήτημα της Ελλάδας είναι θέμα της Ευρώπης και της Ευρωζώνης, προσθέτοντας ωστόσο ότι «συνεργαζόμαστε με τους Ευρωπαίους ομολόγους μας και το ΔΝΤ για την επίλυσή του».

Ο υπουργός έστειλε σήμα ότι οι ΗΠΑ δεν θα διευκολύνουν την τάση στο ΔΝΤ, που εκπροσωπείται κυρίως από τους Ευρωπαίους και θέλει τη συμμετοχή του Ταμείου πάση θυσία στο ελληνικό πρόγραμμα, έστω κι αν τα νούμερα για το χρέος δεν βγαίνουν, όπως λένε οι αναλυτές του.

Έχει διαβαστεί 1354 φορές