Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές: Τέλος η κυριακάτικη αργία Μάιο με Οκτώβριο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές: Τέλος η κυριακάτικη αργία Μάιο με Οκτώβριο

από Lepanto RTV
Ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές: Τέλος η κυριακάτικη αργία Μάιο με Οκτώβριο

Τι «φέρνουν» τα νέα μέτρα

Τέλος στην κυριακάτικη αργία τον μισό χρόνο βάζει η συμφωνία με τους δανειστές για ανοιχτά καταστήματα για 30 Κυριακές.

Τα εμπορικά στις τουριστικές περιοχές θα πρέπει να είναι ανοιχτά καθ' όλη την καλοκαιρινή σεζόν, γεγονός που μεταφράζεται σε μια περίοδο από τον Μάιο ως και ολόκληρο τον Οκτώβριο.

Ουσιαστικά με τις τριάντα Κυριακές που προβλέπει η συμφωνία τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά επτά ημέρες την εβδομάδα και οι εργαζόμενοι θα παίρνουν επιπλέον αμοιβή για την εργασία, ωστόσο στις περισσότερες των περιπτώσεων ισχύει είτε το κυλιόμενο ωράριο, είτε η... αμοιβή με ρεπό μέσα σε κάποια άλλη ημέρα της εβδομάδας.
Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν κάτι, ενώ είναι άγνωστο εάν έχουν να κερδίσουν και οι επιχειρήσεις καθώς σε μια περίοδο κρίσης τα λειτουργικά έξοδα είναι πολλές φορές πολύ περισσότερα από τα έσοδα μιας Κυριακής.
Όσο για το ποιες θα είναι οι περιοχές στις οποίες τα καταστήματα θα λειτουργήσουν για 30 Κυριακές του χρόνου αυτό παραμένει ακόμη... φλου.
Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου μίλησε για περιοχές με τουλάχιστον 2.000 τουριστικές κλίνες, κάνοντας μάλιστα λόγο για όλο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής “τον Πειραιά έως το Σούνιο “, αλλά και “στο Δήμο Αθηναίων, στον Δήμο Θεσσαλονίκης και σε περιοχές γύρω από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Έχει διαβαστεί 1403 φορές