Αρχική Ειδήσεις Τοπικά "Κελεπούρι" ο Άραξος για το ΤΑΙΠΕΔ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

"Κελεπούρι" ο Άραξος για το ΤΑΙΠΕΔ

από Αλέξανδρος Κογκόλης
"Κελεπούρι" ο Άραξος για το ΤΑΙΠΕΔ

Προοπτικές επενδύσεων

Στην πρόσληψη τεχνικών συμβούλων για την προετοιμασία μεταφοράς των 23 περιφερειακών αεροδρομίων στο νέο υπερταμείο, προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα περιφερειακών αεροδρομίων που έμειναν εκτός της παραχώρησης στη FRAPORT και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το αεροδρόμιο Αράξου.
 

Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι τα αεροδρόμια αυτά να σχηματίσουν ομάδες, ώστε να αποκτήσουν υπεραξία και προοπτικές επενδύσεων, πριν αποκρατικοποιηθούν.
 

Στη λίστα των 23 περιφερειακών αεροδρομίων περιλαμβάνονται επτά κερδοφόρα, τέσσερα που εμφανίζουν προοπτικές ανάπτυξης, ενώ αρκετά από τα υπόλοιπα είναι ζημιογόνα και συνεπώς καθίσταται δύσκολο να μεταβιβαστούν.
 

Το αεροδρόμιο Αράξου περιλαμβάνεται μεταξύ των κερδοφόρων και θεωρείται από το ΤΑΙΠΕΔ ως ένα από τα «δυνατά χαρτιά» της ομάδας. Το 2016 μπορεί να παρουσίασε μηδαμινή εσωτερική κίνηση, με μόλις 17 πτήσεις και 340 επιβάτες, όμως πήγε πολύ καλά στην κίνηση αεροσκαφών και επιβατών εξωτερικού.
Το αεροδρόμιο Αράξου, αν και λειτούργησε ουσιαστικά από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο, είχε 933 αφίξεις αεροσκαφών από το εξωτερικό που έφεραν στην περιοχή 64.819 τουρίστες, ενώ ανάλογος είναι και ο αριθμός επιβατών που αναχώρησαν.
Εκτός από την επιβατική κίνηση εξωτερικού, ο Άραξος θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως αεροδρόμιο για εμπορευματικές μεταφορές και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται κάποιες πρωτοβουλίες φορέων της περιοχής, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάποια οργανωμένη προσπάθεια.

Ιδιαιτέρως ελπιδοφόρες είναι οι προοπτικές για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας που κατάφερε τα δύο προηγούμενα χρόνια να καταλάβει την τρίτη θέση μεταξύ των σημαντικότερων ευρωπαϊκών αεροδρομίων, επιτυχία που κατά το μεγαλύτερο μέρος της οφείλεται στην τουριστική επένδυση του «Costa Navarino», η οποία διαφήμισε διεθνώς ολόκληρη τη Μεσσηνία.

Έχει διαβαστεί 1445 φορές