Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ξεκινούν επιτέλους τα δρομολόγια του Προαστιακού έως την Κ. Αχαΐα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ξεκινούν επιτέλους τα δρομολόγια του Προαστιακού έως την Κ. Αχαΐα

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Ξεκινούν επιτέλους τα δρομολόγια του Προαστιακού έως την Κ. Αχαΐα

Θα φτάσει έως τον Πύργο

Ένα έργο που προεκλογικά πολύδιαφημίστηκε, με δοκιμαστικά μάλιστα δρομολόγια, χωρίς ωστόσο οι συνθήκες να ήταν ώριμες παρά τις υποσχέσεις για έναρξη των δρομολογίων αρχές του καλοκαιριού, προετοιμάζεται να δοθεί στους πολίτες.

Όπως επιβεβαιώνει ο Αχαιός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κ. Σπηλιόπουλος, το θέμα λύνεται. Τα δρομολόγια σταδιακά θα αυξηθούν, αφού ξεκινήσουν στις αρχές του έτους, με φόντο το καλοκαίρι, αφού τότε η ζήτηση θα είναι ακόμη πιο μεγάλη.

kotas_spiliopoulos_2019

Όλα είναι προγραμματισμένα. Οι συρμοί, οι μηχανοδηγοί, ο καθαρισμός των ραγών, οι σταθμοί κατά μήκος της διαδρομής.

Η τοποθέτηση των αυτόματων συστημάτων ισόπεδης διάβασης θα ολοκληρωθεί στις περιοχές που παραμένουν σε εκκρεμότητα, όπως η Παραλία.

Η γραμμή, συνολικού μήκους γραμμών 20,8 χλμ, ξεκινά από τον Άγιο Ανδρέα και τερματίζει στον σταθμό της Κ. Αχαϊας.

Οι προγραμματισμένες -έως ώρας- στάσεις θα είναι: Ανθείας, Άγιος Γεώργιος (Ιτιές), Παραλία Πατρών 25ης Μαρτίου, Τσαούση – Μιντιλόγλι, Βραχνέικα, Καμίνια, Τσουκαλέικα, Αλισσός και Κάτω Αχαΐα.

ΈΩΣ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Στο μεταξύ, τη δρομολόγηση προαστιακού τρένου από την Πάτρα έως τον Πύργο είχε εξαγγείλει προσφάτως από την Ηλεία ο Κώστας Σπηλιόπουλος, κάνοντας γνωστό πως ήδη έχει μιλήσει με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία διατίθεται να βάλει δρομολόγια να λειτουργήσουν σε προαστιακή βάση.

Ο περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης δεσμεύτηκε πως θα χορηγήσει ποσό ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ (το μισό του συνολικού ποσού που απαιτείται) για αυτό το σκοπό και ζήτησε μελέτες για να «τρέξει» το θέμα.

farmakis-2

Η γραμμή θα είναι μικτού εύρους, δηλαδή θα έχει την προοπτική να λειτουργήσουν μετά και τα κανονικά τρένα σε αυτήν, αλλά σε πρώτη φάση θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει το μετρικό δίκτυο που ήδη λειτουργεί στην Πάτρα.

Έχει διαβαστεί 1385 φορές