Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Μνημόσυνο για τους αστυνομικούς-«ήρωες»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Μνημόσυνο για τους αστυνομικούς-«ήρωες»

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Μνημόσυνο για τους αστυνομικούς-«ήρωες»

Τιμήθηκε αστυνομικός της τροχαίας Ναυπάκτου

Μνημόσυνο για τους πεσόντες αστυνομικούς -εν ώρα καθήκοντος- τελέστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου, το περασμένο Σάββατο, όπου οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν χρήματα και έφτιαξαν στην είσοδο του κτιρίου ένα μικρό μνημείο.

Κάθε χρόνο αυτή την ημέρα που έχει αφιερωθεί στους αστυνομικούς που έδωσαν τη ζωή τους για την ασφάλεια των πολιτών, τελείται προς τιμήν τους μνημόσυνο σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις. Για την Α.Δ. Αιτωλίας επιλέχθηκε όμως η Ναύπακτος λόγω του μνημείου που έχει στηθεί εκεί. Όταν μετακινηθεί η Α.Δ. Αιτωλίας  σε νέο κτίριο η τελετή θα γίνεται στο Μεσολόγγι, όπου η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων υποσχέθηκε ότι θα κατασκευαστεί ένα ακόμη μνημείο.

Με την παρουσία τους τίμησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Αν. Τσαπικούνης, οι διοικητές του Α.Τ. και της Τροχαίας, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Δ. Κωνσταντόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τ. Λουκόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Αιτωλίας Ν. Καραπάνος και πολλοί αστυνομικοί.

Επίσης βραβεύτηκε από τους συναδέλφους του ο αστυνομικός της τροχαίας Ναυπάκτου,  Δημήτρης Μαστρογιάννης, ο οποίος σε δυο περιπτώσεις έδειξε αυταπάρνηση εκτός υπηρεσίας, προκειμένου να προστατεύσει πολίτες. Στην μια περίπτωση στη Ναύπακτο, ενώ βρισκόταν στο δρόμο με το ιδιωτικό αυτοκίνητό του αντιλήφθηκε  ότι έξω από ένα σουπερ μάρκετ κάποιοι είχαν διαρρήξει αυτοκίνητο και έκλεβαν τα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα σε αυτό, τα οποία οι ιδιοκτήτες είχαν αγοράσει λίγο νωρίτερα. Επρόκειτο για ηλεκτρονικά είδη μεγάλης αξίας και χρήματα. Αμέσως καταδίωξε τους δράστες μέχρι το Αντίρριο και ταυτόχρονα επικοινώνησε με τους συναδέλφους του που έσπευσαν με περιπολικό, καταφέρνοντας να πιάσουν τους δράστες, οι οποίοι  μάλιστα τραυμάτισαν τον κ. Μαστρογιάννη ελαφρά, καθώς αντιστάθηκαν στη σύλληψη.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε συμβάν στη Μυτιλήνη, όπου υπηρέτησε για ένα διάστημα με απόσπαση, όταν ένας Αλγερινός μετανάστης που βρισκόταν στη Μόρια, έκλεψε την τσάντα μιας γυναίκας μέσα στην πόλη. Και εκεί ο ίδιος αστυνομικός κατάφερε να εντοπίσει το δράστη και να τον συλλάβει. Έτσι οι συνάδελφοί του θεώρησαν ως ελάχιστη τιμή την απονομή πλακέτας για την ευσυνειδησία του.

Έχει διαβαστεί 1407 φορές