Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Αλαλούμ με τους δασικούς χάρτες
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Αλαλούμ με τους δασικούς χάρτες

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Πάτρα: Αλαλούμ με τους δασικούς χάρτες

Δεν έχουν περάσει όρια οικισμών, σχέδια πόλης και αλλαγές χρήσεων γης

Απόλυτη σύγχυση και απουσία συνεργασίας επικρατεί μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών για την ανάρτηση των δασικών χαρτών, όπως φάνηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε χθες γι' αυτό το μείζον θέμα το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας.

Αποτέλεσμα αυτού του γραφειοκρατικού χάους και της ασυνεννοησίας, είναι να θίγεται σήμερα ένας απροσδιόριστος αριθμός πολιτών, που θα υποστούν ταλαιπωρία και έξοδα για την υποβολή αντίρρησης, ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί αντιληφθούν αργά ότι η περιουσία τους θα έχει χαρακτηριστεί ως δασική.

Οπως αποκαλύφθηκε χθες από τις παραδοχές αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας ανάρτησης, μόλις το 9% των ορίων σχεδίων πόλης και των οικισμών όλης της Ελλάδας είχαν αποτυπωθεί στους δασικούς χάρτες, γιατί κανείς δεν φρόντισε για τα αυτονόητα. Επιπλέον, δεν έχουν απεικονιστεί πράξεις χαρακτηρισμού, αναδασωτέες εκτάσεις, κλήροι εποικισμών, παραχωρητήρια και πολλές ακόμα αλλαγές χρήσεων γης που έγιναν με νόμιμες διοικητικές πράξεις. Αποτέλεσμα όλων αυτών των παραλείψεων, είναι να εμφανίζονται σήμερα ως δασικές, όχι μόνο μεμονωμένες εκτάσεις ιδιωτών, αλλά και ολόκληροι οικισμοί και συνοικίες στα όρια αστικών κέντρων.

 

Έχει διαβαστεί 1641 φορές