Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Δεν κλήθηκαν να μεταφέρουν όπλα και σφαίρες οι υπάλληλοι του Δήμου - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Δεν κλήθηκαν να μεταφέρουν όπλα και σφαίρες οι υπάλληλοι του Δήμου - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Πάτρα: Δεν κλήθηκαν να μεταφέρουν όπλα και σφαίρες οι υπάλληλοι του Δήμου - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Νέες πληροφορίες

Το αριστερό του χέρι, από το ύψος του καρπού, έχασε o 52χρονος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, υπάλληλος στην καθαριότητα του Δήμου Πατρέων, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά χθες το μεσημέρι, όταν έσκασε στα χέρια του συσκευασία με «απορρίμματα» που μεταφέρθηκαν στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας από τα Δικαστήρια της πόλης.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας όπου μεταφέρθηκε, δεν κατέστη δυνατόν να σωθεί το χέρι του άτυχου υπαλλήλου.

Εν μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η έκρηξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από εργαζόμενους που βρίσκονταν στο σημείο τη στιγμή της έκρηξης, ο άτυχος 52χρονος, ενώ το φορτηγό βρισκόταν σε ανατροπή, τράβηξε ένα από τα κουτιά για να το ξεκολλήσει να πέσει, σημειώθηκε η έκρηξη. Μέσα στο κιβώτιο υπήρχε μία κοντόκανη καραμπίνα, όπλα, κροτίδες, φυσίγγια κυνηγίου και αντιαεροπορικά βλήματα.

Χθες το απόγευμα μεταφέρθηκαν στο «Μεταγωγών», στην οδό Γούναρη, τα δύο φορτηγά με τα οποία μεταφέρθηκαν κατασχεμένα όπλα και σφαίρες από τα Δικαστήρια στο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, προκειμένου να εξεταστούν.

Μέχρι να πέσει το σκοτάδι χθες το βράδυ, αστυνομικοί ερευνούσαν το χώρο όπου έγινε η έκρηξη στο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν άλλες σφαίρες ή πυρομαχικά στο σημείο.

Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκαλεί η αποκάλυψη ότι σε σχετικό έγγραφο του Πρωτοδικείου προς την Διεύθυνση Καθαρισμού του Δήμου με το οποίο ζητείται η αποκομιδή κατασχεμένων αντικειμένων τα οποία αποφασίστηκε να καταστραφούν, δεν αναφέρεται πουθενά ότι πρόκειται για οπλισμό ή επικίνδυνα υλικά, αλλά γίνεται λόγος για «ρυπαρά πράγματα».

Οπως αναφέρει το έγγραφο, «διατάχθηκε η καταστροφή κατασχεθέντων ρυπαρών πραγμάτων που φυλάσσονται την υπηρεσία του Πρωτοδικείου Πατρών και ειδικότερα πειστηρίων ετών 2006 μέχρι 2017 και παλαιοτέρων ετών προ του 2000, τα οποία φυλάσσονται ως επί πλείστον σε μεγάλες σακούλες και μεγάλα χαρτοκιβώτια. Τα συγκεκριμένα αντικείμενα είναι διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά και σκαφτικά εργαλεία, κράνη, δυο τραπέζια, πλαστά διαβατήρια κλπ. Τα ανωτέρω είναι ογκώδη και σε μεγάλη ποσότητα και για το λόγο, σας εφιστούμε την προσοχή ότι χρειάζεται μεγάλο φορτηγό για την απομάκρυνσή τους.»

 

Έχει διαβαστεί 1401 φορές