Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Συγκέντρωση ζωόφιλων στο Δημαρχείο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Συγκέντρωση ζωόφιλων στο Δημαρχείο

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Πάτρα: Συγκέντρωση ζωόφιλων στο Δημαρχείο

Για τα αδέσποτα

Σε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της Πάτρας προχωρούν σήμερα στις 11 το πρωί δεκάδες ζωόφιλοι εθελοντές. οι οποίοι ζητούν από την δημοτική αρχή να κάνει τα στοιχειώδη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κεφάλαιο αδέσποτα και να γίνουν εκείνες οι κινήσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε άμβλυνση του φαινομένου στην περιοχή.

Δεκάδες εθελοντές – συνοδεύοντας εγκαταλελειμένα σκυλιά των οποίων έχουν αναλάβει τη φροντίδα – αναμένεται να ζητήσουν σήμερα από το δήμο της Πάτρας, να αναλάβει τις ευθύνες του, σε ότι αφορά την υλοποίηση των προγραμμάτων στείρωσης για τα αδέσποτα, την ιατρική τους παρακολούθηση και τη δημιουργία των απαιτούμενων μονάδων, προκειμένου προσωρινά να φιλοξενούνται αυτά.

Να σημειωθεί πως από όταν έκλεισε η μέριμνα ζώων του πανεπιστημίου. εκατοντάδες αδέσποτα είναι αφημένα στην τύχη τους ενώ περισσότερα από 500 έρχονται να προστεθούν κάθε χρόνο στα ήδη υπάρχοντα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους patrastimes η εθελόντρια Αντα Δημόπουλου, η κατάσταση έχει ξεφύγει και κανείς δεν μπορεί να επαναπαύεται στην ευαισθησία των εθελοντών, οι οποίοι σε καθημερινή βάση δίνουν μη έχοντας τα απαιτούμενα εφόδια.

 

Έχει διαβαστεί 1478 φορές